UVIJEK PALI

Znate li koji je najbolji način da privučete muškarca?

24.08.2014 u 20:00

Bionic
Reading

Znate li koji je najbolji način da privučete muškarac? Nosite crveno, tvrde znanstvenici u novom istraživanju, a studija pokazuje kako upravo ta boja pojačava seksipli kod žena te im muškarci češće pristupaju

Znanstvenici u novom istraživanju tvrde da su žene u crvenom muškarcima znatno privlačnije. Nova studija tvrdi da crvena boja pojačava ženski seksipli, žene čini privlačnijima te im muškarci češće pristupaju. Crvena boja na muškarcima također je privlačna i ženama, no taj efekt je znatno manji nego kada žena nosi crvenu boju.

Psiholozi sa Sveučilišta Wuhan u Kini tijekom istraživanja, koje je obuhvatilo 280 studenata, ispitanicima su pokazali 32 fotografije žena te ih zamolili da ih ocijene prema atraktivnosti. Osobe na fotografiji nosile su odjeću bijele, plave i crvene boje. Muškarci su žene u crvenom ocijenili daleko atraktivnijima, ali i pristupačnijima.

Rezultati su pokazali da crvena boja ima pojačani učinak na seksualnu privlačnost žena sa ženstvenim i nježnijim crtama lica, napisao je Fangfang Wen, voditelj studije koja je objavljena u časopisu Evolutionary Psychology, dodajući da nošenjem crvene boje žene otkrivaju svoje seksualne namjere.

Znanstvenici sa Sveučilišta British Columbia u Kanadi u istraživanju prošle godine tvrdili su da žene imaju tendenciju nositi crvenu ili ružičastu boju kada ovuliraju, odnosno u razdoblju kada su najplodnije, kako bi privukle partnera.

Crvena je niz godina povezivana s romantikom, strašću, požudom i plodnošću, dok prethodna istraživanja pokazuju kako muškarci prije primijete žene u crvenom.

Ova nova studija tvrdi, pak, i da crvena boja ima učinak i na privlačnost muškaraca, no ipak u nešto manjoj mjeri nego što je slučaj kod žena. Međutim, studija je također otkrila kako nošenje prevelike doze crvene boje zbog biološkog nasljeđa može drugima slati poruku da je ta osoba agresivna, stoga ne treba pretjerivati.