SAMO ZA ŽENE

Recept za bolji seks krije se u - kuhinji!

21.07.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Poznato je da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje, ali nova studija sugerira da pozitivno utječe i na seksualni život

Nova studija objavljena u časopisu Archives of Gynecology and Obstetrics pokazala je kako jabuke utječu na bolji seksualni život kod žena. U ispitivanju je sudjelovalo nešto više od 700 žena u dobi od 18 do 43 godine. Ni jedna ispitanica nije imala bilo kakve seksualne probleme niti je koristila bilo kakve lijekove u trenutku studije.

Ispitanice su podijeljene u dvije skupine, one koje obavezno jedu jednu do dvije jabuke dnevno i one koje ih jedu ponekad. Zatim su morale odgovoriti na 19 pitanja u formularu nazvanom Indeks ženske seksualnosti. Pitanja su se odnosila na sve aspekte njihova seksualnog života, od doživljavanja orgazma do učestalosti odnosa, te se pokazalo da jabuke imaju pozitivan učinak na sve stavke.



A zašto baš jabuke?

Znanstvenici su zaključili da baš poput čokolade ili crnog vina, jabuke imaju puno antioksidanta i polifenola koji stimuliraju bolju prokrvljenost intimnih dijelova tijela, a to je velika seksualna beneficija za žene, budući da je njima potrebno više vremena da se uzbude, ali i dostignu vrhunac.

Iako se radi o manjem uzorku ispitanica i studija je teka začetak ovakvih pretpostavki, znanstvenici zaključuju da je vrlo zanmljiva te je još treba istraživati.