NOVO ISTRAŽIVANJE

Otkriveno s koliko godina muškarci gube seksipil

20.07.2014 u 10:26

Bionic
Reading

U novom istraživanju znanstvenici su otkrili da muškarci seksipil gube u 39. godini, a stručnjaci tu pojavu nazivaju sindromom 'nevidljivog muškarca', napominjući kako muškarci na privlačnosti gube zbog pojave sijede kose i podbratka te ih žene znatno manje primjećuju

Muškarci mlađim ženama postaju seksualno 'nevidljivi' u dobi od 39 godina, pokazalo je novo istraživanje. Znanstvenici navode kako se muškarci počinju pretvarati u 'nevidljive muškarce' krajem tridesetih godina života te se na njih više gleda kao na očinske figure, nego li seks simbole, piše express.co.uk

Pet znakova da ste postali 'nevidljivi muškarac'

Žene u kafiću vas više ne primjećuju.
Sijeda kosa.
Podbradak.
Prorijeđena i tanja kosa.
Loši zubi.

Najočitiji znak tih promjena jest činjenica da muškarca žene više ne mjerkaju za vrijeme noćnih izlazaka u barove. Drugi znakovi transformacije u 'nevidljivog muškarca' su prve sijede vlasi te pojava podbratka.

Čini se da sindrom gubitka seksipila ne zaobilazi ni slavne frajere, pa je tako seksi David Beckham nedavno pokazao sijede vlasi, no samo dan kasnije više im nije bilo ni traga, što pak upućuje na to da je odlučio obojiti kosu i tako prekriti znakove starenja. Drugi poznati i slavni 39-godišnjaci su Russell Brand i holivudske zvijezde Bradley Cooper i Leonardo DiCaprio.

U istraživanju, u kojemu je sudjelovalo tisuću ispitanika, njih 52 posto izjavilo je kako muškarci suprotnom spolu postaju manje privlačni s 40 godina, i to zahvaljujući više čimbenika, a nisu svi povezani sa starenjem. Šest od deset žena (62 posto) smatra da je većina muškaraca u kasnim tridesetima već pod utjecajem godina te da im se 'ne isplati pristupati'.

Najjasniji znak da je muškarac postao 'nevidljiv', prema čak 54 sudionika istraživanja, jest činjenica da mu žene više ne prilaze te ne flertaju s njim. Drugi najpopularniji znak je sijeda kosa, što kaže 37 posto ispitanika, a ostali znakovi uključuju podbradak, prorjeđivanje kose te loše zube.

Glasnogovornica klinike Crown Manchester, koja je naručila ovo istraživanje, kaže kako je navršavanje 40. godine ključna prekretnica te da upravo u toj dobi najveći broj muškaraca traži tretman presađivanja kose.