NAJVEĆE GREŠKE

Što je u seksu strogo zabranjeno tijekom ljeta?

06.08.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Kako se zagrijava živa u termometru, tako se ljeti zagrijava i seksualni život. Ljeto je pravo godišnje doba za potpuno uživanje i prepuštanje, no bez obzira što se osjećate posve nesputanima, kada se radi o seksu ljeti, postoje neka određena pravila kojih se valja pridržavati

Prije nego li se ovoga ljeta prepustite senzualnim igricama, slijedi nekoliko stvari koje, što se tiče seksa, nikada ne biste trebali raditi. Osim što se uništiti raspoloženje za seks, ove greške mogle bi izazvati prilično velike probleme.

Ne ostavljajte kondome u automobilu. Visoke temperature mogu oštetiti kondom smanjujući mu učinkovitost po pitanju sprečavanja začeća ili prenošenja spolno prenosivih bolesti. Poznato je kako se automobili ljeti mogu nevjerojatno zagrijati, a ako unutar automobila ostavite kondom, nemojte ga upotrijebiti, već ga bacite.

Ne upuštajte se u seks na otvorenom prije nego što provjerite okoliš. Premda seks na otvorenom ljeti može biti itekako zabavan, valja pripaziti na određene stvari. Prije nego što se udobno smjeste na plaži, šumici ili na kakvom proplanku, prvo dobro promotrite okruženje kako biste izbjegli otrovan bršljan ili pak gnijezda kukaca. Naime, zasigurno ne želite umjesto užitka nakon seksa zadobiti kakav osip ili ubod. Naravno, uvijek birajte mjesto koje je u hladu i na kojemu nećete biti uhvaćeni, piše womenshealthmag.com

Ne upuštajte se u seks u vodi. Premda seks u bazenu može zvučati erotično, to zapravo uopće nije dobra ideja. Naime, za vrijeme seksa u vodi postoji značajno veća šansa da pokupite kakvu spolno prenosivu bolest jer voda ispire prirodni lubrikat koji stvara tijelo dovodeći do više trenja zbog čega pak nastaju ogrebotine i ranice u koje bakterije i virusi mogu lako ući. Osim toga, seks u vodi povećava šanse za razvojem urinarne infekcije. I dok će kondom u ovome slučaju pomoći u sprečavanju prijenosa spolno prenosivih bolesti, neće spriječiti urinarnu infekciju, a valja napomenuti i kako klor u bazenu lako može oštetiti kondom. Isto tako, seks u jezeru ili rijeci nije ništa sigurniji – prema riječima stručnjaka, ta voda vrlo lako može uzrokovati iritacije ako uđe u vaginu.

Nemojte se bojati znoja. Miris tijela ljeti baš i nije privlačan, vjerovali ili ne, upravo taj miris utječe na želju za seksom. Kada se znojimo, žlijezde znojnice u koži ispuštaju feromone koji potiču seksualni nagon i izazivaju želju za seksom. Stoga, znojenje prije i za vrijeme seksa u jednu ruku je čak i poželjno.

Ne zaboravite piti dovoljno tekućine. Možda ovo baš i nije najseksi savjet, ali s obzirom na to da su ljeti temperature prilično visoke, a na seks se može gledati kao na svojevrsnu vježbu, pogotovo ako dulje traje, pobrinite se da budete dovoljni hidratizirani. Naravno, nekoliko kockica leda tijekom predigre će pomoći, no svakako ostavite bokal s hladnom vodom pokraj kreveta.

Ne žurite. Seks na brzaka baš i nije preporučljiv po ljetnim vrućinama, a sigurno vam neće biti ugodno ako na kraju završite mokri i ljepljivi. Stoga radije prakticirajte sporiji i znatno senzualniji seks. Dodatni je bonus zaključak prethodnih studija koje pokazuju kako i muškarci i žene doživljavaju jače orgazme za vrijeme sporijeg seksa.