ZDRAVSTVENE POSLJEDICE

Povremeno konzumiranje alkohola deblja

02.09.2009 u 13:25

Bionic
Reading

Volite li povremeno popiti na tulumima? Ako ste potvrdno odgovorili na pitanje, tada morate znati da takav oblik konzumiranja alkohola rezultira debljanjem

Znanstvenici tvrde da povremeno ispijanje alkohola zna dodati pokoji kilogram viška oko struka, posebno kod žena. To možda i ne bi bio problem kada salo oko trbuha ne bi uzrokovalo zdravstvene tegobe.

Muškarci koji povremeno konzumiraju alkohol u jednakim količinama kao i žene, također dobivaju kilograme, ali nešto manje od nježnijeg spola. Znanstvenici vjeruju da je po prvi puta otkrivena jasna povezanost između alkohola i abdominalne pretilosti koja uzrokuje dijabetes i srčana oboljenja.

Kako navode, za to je kriv način konzumiranja alkohola, odnosno periodično ispijanje velikih količina alkohola. Manje problema imaju oni koji toliku količinu ispiju raspoređenu na nekoliko dana, nego oni koji se napiju, primjerice, petkom kad su vani.

Istraživanje je provedeno na uzroku od 30 tisuća ljudi u razdoblju od 2002. do 2005. godine na Sveučilištu u Londonu. 'Tijekom istraživanja smo otkrili da je ovakav način konzumiranja alkohola sve češći, što može značiti da će rasti i broj zdravstvenih tegobe koje rezultiraju takvim načinom života', upozorio je profesor Martin Bobak koji je vodio istraživanje.