KORISNI SAVJETI

Kolotečina u krevetu? Evo kako probuditi strasti!

10.07.2014 u 07:48

Bionic
Reading

Ako ste zapeli u kolotečinu i seks vam je postao poput još jednog kućanskog posla koji odrađujete, moramo vas podsjetiti da propuštate fantastične trenutke koji vam pružaju opuštanje, zbližavanje s partnerom i čine zdravlje boljim

Uza sve životne obaveze koje nas pritišću iz dana u dan, vrlo je lako zapostaviti seksualni život, a izgovora imamo na pretek: umor, iscrpljenost, glavobolje, problemi na poslu i lista se samo nastavlja.

No zaista je šteta da ne uživate u seksu, jer su već mnogobrojna istraživanja nebrojeno puta potvrdila koliko je važan za kvalitetnu vezu, ali i samo zdravlje. Stoga se odmah pokrenite i probajte to učiniti uz nekoliko ovih savjeta.

Naspavajte se

Osim što ćete se bolje osjećati i biti odmorniji, spavanje budi libido budući da na taj način organizam ima više hormona testosterona.

Pustite mašti na volju

Nemojte strahovati od maštarija koje su sasvim normalne i poželjne. Tako ćete probuditi želju za seksom, a čak možete i zamisliti i nekoga tko vam je privlačan. Mnogi će se složiti da to nikako ne ulazi u sferu nevjere, a jedno je istraživanje pokazalo da tako misli oko 75 ispitanika.

Nađite se na pola puta

Uvijek se možete dogovoriti da obje strabne budu zadovoljne i zaista je nerealno očekivati da će se svaki puta zemlja zatresti od uzburkanih strasti. Ako niste raspoloženi za sami seks, možda će vam odgovarati oralno zadovoljstvo? Razgovarajte s partnerom i prilagodite se trenutku.

Razmišljajte o seksu, ne izbjegavajte ga

Budete li stalno razmišljali da biste trebali u akciju, a niste spremni stvorit ćete pritisak i negativnu konotaciju. Pa dajte se malo prisjetite dobrih starih dana i koliko ste uživali te kako ste se dobro osjećali uz partnera. Više takvih, pozitivnih misli, sigurno će probuditi uspavani libido.

Što vas točno uzbuđuje?

Da biste uživali u seksu, morate znati što vas uzbuđuje. Ili razgovarajte s partnerom da to otkrijete zajedno ili otkrijte sami. No nemojte zaboraviti da će svaki partner biti sretan da vas može zadovoljiti, a u tom ćete se zabavnom procesu još više zbližiti.

Sinkronizirajte se s partnerom

Vi ste jutarnji tip, a partner noćna ptica? E, pa ovo je još jedna situacija u kojoj se trebate prilagoditi pa se nađite na pola. Možda da rezervirate jedno lijeno popodne i otkažete ostale obaveze? Upravo to preporučuje Tracey Cox, stručnjakinja za veze, koja je iz puno razgovora s parovima u krizi shvatila da su ovakvi problemi uobičajeni u vezama.

Ne opuštajte se

Predigra je važna, a to najbolje znaju žene. Ako se na samom početku počnete opuštati, vrlo brzo biti ćete spremni za spavanje, a ne vatreni užitak. Umjesto opuštanja, radije zatražite erotsku masažu ili zaigrajte neku zabavnu seksi igricu.