POVEĆAVA ZADOVOLJSTVO

Tajna sretnog braka? Spavajte goli!

30.06.2014 u 10:22

Bionic
Reading

Pitate se koja je tajna sretnog braka? Spavajte bez odjeće. Naime, nova studija pokazala je da su osobe koje spavaju bez ijedne krpice, najsretnije u ljubavnim vezama

Najbolji način da brak dugoročno održite sretnim je spavanje bez i jedne krpice na sebi, sugerira nova studija čiji rezultati pokazuju da su parovi koji spavaju goli zadovoljniji vezom od parova koji spavaju odjeveni. U studiji su sudjelovala 1004 Britanca, od kojih je 57 posto onih koji spavaju goli izjavilo da su zadovoljni svojim ljubavnim vezama u usporedbi s 48 posto onih koji spavaju u pidžami, 43 posto koji spavaju u spavačici te 38 posto onih koji spavaju u donjem rublju.

Znanstvenici iz organizacije Cotton USA, koja je i provela istraživanje, također su otkrili kako četvero od deset Britanaca spava bez odjeće, a čak 45 posto njih koji spavaju goli stariji su od 55 godina. Stephanie Thiers-Ratcliffe, predstavnica organizacije Cotton USA, kaže: 'Brojni su faktori koji utječu na uspjeh ljubavne veze.

No jedan od faktora koji se vrlo često ignorira je uređenje spavaće sobe. Osim toga, gola koža na mekoj posteljini može potaknuti želju za intimnošću, što pak utječe na razinu zadovoljstva u vezi.' Istraživanje je također otkrilo kako ponašanje i navike partnera u spavaćoj sobi mogu utjecati na zadovoljstvo vezom. Pa tako polovici ispitanika smeta ako partner jede u krevetu, 59 posto ne može podnijeti bačenu prljavu odjeću na podu kraj kreveta, a 23 posto ispitanika mrzi kada partner u krevetu nosi čarape.