Ljubav i seks SEKSUALNA SELEKCIJA

Prednosti i nedostaci muških mišića

  • Autor: tportal.hr
  • 31.8.2009 12:23:04
  • 31.8.2009 11:39:54

Što je to toliko privlačno u muškim mišićima? Različite žene vjerojatno bi dale različite odgovore na ovo pitanje. Muškarci znaju da žene vole njihove mišiće i to je tako stoljećima. Nije stoga čudno to što ih muškarci nastoje imati bez obzira na to koliko skupo ulaganje bilo

A ulaganje u mišiće skup je sport. Veliko šestogodišnje istraživanje koje su proveli američki znanstvenici obuhvatilo je 12 tisuća muškaraca i žena. Otkriveno je da muškarcima treba 50 posto više kalorija nego ženama kako bi održali mišićnu masu. Naveden je i još jedan trošak: muški imunološki sustav manje je učinkovit od ženskog, a njegova uloga postaje lošija što je veća mišićna masa muškarca.

Ipak nije sve tako crno. Naime, mišići muškarcima donose i brojne koristi. Mišićaviji muškarci mogu se pohvaliti većim brojem partnerica, a takvi dječaci ranije stupaju u seksualne odnose. Žene su tijekom istraživanja još jednom potvrdile da su im privlačniji mišićavi muškarci.

Još u davna vremena muškarci s mišićima bili su privlačniji ženama. Označavali su snagu što je značilo da će biti dobri hranitelji obitelji. Neke stvari očito su se zadržale i u suvremeno doba.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više