EVO ŠTO JE NORMALNO

Otkriveno koliko često parovi vode ljubav

24.04.2014 u 06:51

Bionic
Reading

Parovi se često pitaju imaju li normalan seksualni život i koliko često ‘to’ drugi rade, no odgovora niotkud. Dosad. Vodeći američki liječnik za seksualno zdravlje tvrdi da parovi u prosjeku imaju spolni odnos dva do tri puta tjedno

Premda prema novim istraživanjima bračni ili dugogodišnji parovi u prosjeku vode ljubav dva do tri puta tjedno, dr. Harry Fisch tvrdi da mnogi nisu u stanju izdržati dovoljno dugo da bi zadovoljili svoje partnere.

Ovaj urolog iz bolnice u New Yorku kaže da oko 45 posto muškaraca doživi orgazam u roku od dvije minute od početka seksualnog odnosa, što je suviše brzo za prosječnu ženu. Dodaje da je većini žena potrebno pet do sedam minuta do orgazma, prenosi Daily Mail.


Dr. Fisch kaže da prosječan čovjek ima 11 erekcija na dan dok oni u mlađoj dobi smatraju da je normalno voditi ljubav i nekoliko puta dnevno. Međutim dodaje da mu njegovo iskustvo pokazuje da to nije uobičajeno.

Smatra da prosječan par vodi ljubav svakih jedan do tri dana u 20-im godinama, no taj tempo padne na oko dva puta tjedno za one između 30 i 50 godina. Nakon 50-e godine parovi vode ljubav i manje nego jednom tjedno. Dr. Fisch je dodao i da većina parova ima seksualne odnose barem jednom dnevno na samom početku veze, no to opada s vremenom.

Ipak, naglasio je da je sve individualno s obzirom da su različitim ljudima važne različite stvari - neki parovi su sretni s vrlo čestim seksom dok drugi preferiraju kvalitetu više od kvantitete. Zato smatra normalnim ono što svatko za sebe prihvati kao normalno, a ono što nije normalno, prema njegovim riječima, jest to da osoba nema nikakvu potrebu ni želju za seksom.