IZNENAĐENI?

Osam stvari koje niste znali o muškarcima i seksu

16.05.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Muškarci i seks? Tema je to o kojoj se uvijek puno diskutira, a posvećene su joj serije, knjige i filmovi. No jedno je sigurno - stavovi i mišljenja bitno su se promijenili i muškarci nipošto nisu predatori koji misle samo na svoje zadovoljstvo

'Uvijek ističemo kako su muškarci i žene različiti, ali smatram da te razlike uopće nisu velike', napisao je Abraham Morgentaler u svojoj knjizi 'Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex'.

Muškarci lažiraju orgazme

U jednoj studiji, koja je zapravo bila inspiracija za knjigu, Morgentaler je razgovarao s muškarcem koji se žalio da stalno lažira orgazme. Njegov je problem trajao skoro cijeli život, a kako mu je do trenutne djevojke bilo jako stalo, radije je glumio da doživljava orgazme. Morgentaler je nakon toga razgovarao s drugim muškarcima i shvatio da postoji puno takvih slučajeva, a razlozi za glumu orgazma su raznoliki. Dodaje da se u seksu s kondomom ne primjećuje velika razlika, ali ako je seks bez zaštite, žena lako može primijetiti da muškarac nije izbacio sjeme kako je obično slučaj kod orgazma.





Orgazam kod muškaraca ne uključuje uvijek ejakulaciju



Ovo će možda začuditi i muškarce i žene, ali je istina. U nekim slučajevima muškarci mogu doživjeti orgazam bez ejakulacije. Jedan od primjera je kod muškaraca koji pate od dijabetesa, dakle iz zdravstvenih razloga. Sjeme će izaći kasnije, kod uriniranja. Drugi primjer je također iz zdravstvenih razloga odnosno kod slučaja radikalne prostatektomije. Uostalom, ljudi koji prakticiraju tantrički seks vjeruju da muškarac ne mora ejakulirati da bi doživio orgazam, piše Women's Health



Lažiraju orgazme iz istih razloga kao i žene



Prema Morgentalerovim razgovorima s muškarcima i analizama, većina njih koji glume da su doživjeli orgazam učinili su to jer su jednostavno imali loš dan. Dakle, to je ujedno i najčešći razlog zašto žene glume orgazme, pa Morgentaler ističe da to savršeno dokazuje da muškarci i žene nisu toliko različiti. A zašto prešućuju i lažu? Također iz istog razloga kao i žene – ne žele povrijediti partnericu.



I mlađi muškarci imaju problema s erekcijom




Mnogi muškarci imaju seksualne probleme bez obzira na godine. Obično se smatra da probleme s erekcijom imaju muškarci iznad četrdesete, ali to nije točno. Neke su studije pokazale da problemi s erekcijom pogađaju oko 20 posto muškaraca svih životnih dobi.



Muškarci također mogu biti neraspoloženi za seks

Još jedna čudnovata činjenica koja se mnogima čini jednostavno nemoguća, ali tako je. Baš poput žena, i muškarci imaju stresne i loše dane kada im nije ni do čega, pa niti do seksa.



Češće su fokusirani na zadovoljstvo partnerice nego što mislite

Njihovo zadovoljstvo nije im na prvom mjestu iako je to još jedna stvar koju se često ističe. Više je studija potvrdilo da muškarci jako paze da zadovolje partnericu i njihovo će zadovoljstvo uvijek staviti ispred svog, posebno ako im je stalo do partnerice te žele dugoročnu vezu s njom. Jedna od analiza koja potvrđuje Morgentalerovu tvrdnju su terapije s muškarcima koji su željeli čvršći penis kako bi partnerici osigurali još veći užitak jer za njihov to nije bitno.

Neki su muškarci posebno osjetljivi na izvedbu u krevetu

I opet potvrda koliko su muškarci i žene jednako osjetljivi na seksualni život. Morgentaler je imao pacijente čije seksualne disfunkcije proizlaze iz nekih loših iskustava u prošlosti, a da toga nisu bili svjesni. Dolazili su i muškarci koji su se očajno osjećali nakon što su shvatili da supruge glume orgazam i nije im bilo jasno zašto nisu rekle da se nešto treba promijeniti. Muškarci su jednako osjećajni i lako će izgubiti samopouzdanje, a cijenit će ako im žena kaže kako da oboje budu zadovoljni seksualnim životom.

Libido

Žene su u današnja vremena jednake muškarcima u svemu, pa tako imaju jednako jak libido. Konačno su dovoljno otvorene da se ne libe reći što žele, kako se ugodnije osjećaju i što će ih najbolje zadovoljiti. Morgentaler ističe da je oduvijek tako i bilo, ali kultura življenja je bila drugačija. Zbog svih promjena muškarci su ponekad više zabrinuti da neće moći zadovoljiti partnericu te da ona čak ima više volje za seks.