TEŽAK ZADATAK

Spremni ste za novu vezu? Ovo svakako trebate znati...

20.04.2014 u 08:40

Bionic
Reading

Nijednom samohranom roditelju nije lako ponovno krenuti u izlaske i potragu za novim partnerom, a dodatni strahovi svakako proizlaze iz toga što imaju odgovornost prema djeci. Ako ste se upravo u ovoj fazi života, ovi bi vam savjeti mogli pomoći da se ohrabrite i okrenete novu stranicu

Jeste li sigurni da ste spremni?

Izlasci su velik korak i vama i djeci. Ako niste 100 posto sigurni u vezi tog novog koraka u životu, nemojte se siliti. Imat ćete grižnju savjesti zbog sebe ili djece pa ćete na kraju odustati i opet biti nezadovoljni jer propuštate priliku za ljubav.

Kakvu vezu tražite?

Budući da je iza vas brak i sada imate djecu, potraga za ljubavlju drugačija je nego prvi put. Stoga prije samih izlazaka razmislite o tome kakvu vezu želite i koja su vam očekivanja.

Budite realni

Iako ste voljni izlaziti i spremni ste za novu ljubav, nemojte očekivati da će prva osoba biti ona prava te ćete se opet moći prepustiti sigurnosti i obiteljskom životu. Brak i roditeljstvo sigurno su vas izmijenili i sa svim obavezama koje su svakodnevno pred vama neće biti lako pronaći osobu koja će to podržavati i razumjeti.

A što djeca kažu na vaš plan?

Prije nego što se odlučite na izlaske, svakako porazgovarajte s djecom ako su dovoljno stara da to razumiju. Ako budete skrivali od njih tako važnu odluku, mogli bi negativno reagirati kada im predstavite novu osobu u svom životu, a budite sigurni da će nanjušiti što se događa, jer su pronicljivi i pametni.

Što osoba s kojom hodate misli o djeci?

Izašli ste nekoliko puta s predivnom osobom koja vam odgovara u svemu osim u pogledu na roditeljstvo. Nažalost, ako ta osoba sebe ne vidi u ulozi roditelja, nema smisla da se dalje družite budući da vi već jeste roditelj i to vam je velik dio života koji je teško zaobići.

Ima li ta osoba ima vlastitu djecu?

Iako je to nije krucijalno za novu vezu, ako i druga osoba ima djecu, to obično podrazumijeva komplikacije poput brige o djeci, raspoređivanje, otkazivanje izlazaka u zadnji čas i druge aspekte koje i sami prolazite kao samohrani roditelj. Morate biti spremni na puno više truda ako želite da takva veza uspije.

Trebate li odmah reći da imate djecu?

Da, to je previše važna činjenica da biste je skrivali. To ne znači kako ćete taj podatak podijeliti odmah, ali na prvom izlasku ili nekom duljem dopisivanju online, to svakako treba spomenuti. Također, ne morate puno govoriti o njima, ali pristojno je reći koliko djece imate, kako se zovu i koliko su stari.

Koliko djeca trebaju biti uključena na vašim profilima?

Većina roditelja ima poriv hvaliti se svojom djecom jer ih vole i važan su im dio života. No na društvenim mrežama ili stranicama za traženje partnera to je suvišno, piše Jenni Trent, stručnjakinja za online povezivanje na stranicama eHarmony. To ne znači da trebate skrivati činjenicu da ste roditelj i ako se ta tema provuče kroz dopisivanje, slobodno ih spomenite, ali ne pretjerujte.

Kada je dobar trenutak da djeca upoznaju novog partnera?

U ovom slučaju ne postoji univerzalan odgovor i radi se o trenutku koji ćete sami procijeniti. Kada god je moguće, komunicirajte s djecom o tome što vam se događa u ljubavnom životu, ali ih nemojte opterećivati. Za prvo upoznavanje odaberite neku vrlo jednostavnu varijantu bez velikih očekivanja, jer to je najbolji način da djeca sve ne dožive kao veliku i konačnu stvar.