I TO SE DOGAĐA

Zašto vaš muškarac izbjegava seks?

16.05.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Primijetili ste da vaš muškarac izbjegava seks? Prije nego što krivnju preuzmete na sebe, razmislite možda nije li uzrok tomu neki od četiri najčešća razloga zbog kojih su muškarci nezainteresirani za seks

Iako je puno češća situacija da su žene te koje su katkada nezainteresirane za seks, ipak ima i slučajeva kada su muškarci izbjegavaju intimnost. Kada se takva situacija dogodi, većina će pomisliti da je to zato što je muškarcu njegova partnerica postala neprivlačna. No to nije istina. Kako za Psychology Today pojašnjava seksualna terapeutkinja Laurie Watson, postoje četiri glavna razloga zbog kojih muškarac izbjegava seks.

Posao mu je postao ljubavnica
Kada su muškarci strastveno vezani uz svoj posao, može se dogoditi da svoj eros usmjeravaju isključivo na karijeru pa jednostavno ne ostane ništa za partnericu i njihov seksualni život. To su muškarci koje uzbuđuje napredak, novac i pohvale, a ne njihove partnerice. Ako je to kod vas slučaj, počnite se više interesirati za njegovu karijeru, ali mu i jasno dajte do znanja da morate odvojiti vrijeme samo za vas dvoje.

Seksualna autonomija
Postoje muškarci koji u seksu žele točno određene stvari i ne pristaju na kompromise. Ako njihova partnerica ne odgovara na njihove želje, oni doslovno uzimaju stvari u svoje ruke. Često masturbiraju uz porno filmove i vlastite maštarije i njima je to dosta. Što učiniti u takvoj situaciji? Razgovarajte. Pokušajte se naći na pola puta u smislu njegovih i vlastitih želja te objasnite partneru da je seks nužan za sreću u vezi.

Anksioznost zbog mogućeg neuspjeha
Ereketilna disfunkcija, prerana ejakulacija, odgođena ejakulacija… Sve su to stvari koje plaše muškarce jer se katkada događaju, a oni ne žele biti neuspješni u krevetu. Zbog toga se u njima javlja anksioznost te počinju izbjegavati seks. Obavezno razgovarajte s partnerom ako procijenite da je u takvoj situaciji. Budite nježni i iznimno pažljivi i svako malo mu dajte do znanja da vam je privlačan i dobar.

Njegovi emotivni problemi nadglasavaju pećinskog čovjeka u njemu
Postoje muškarci koji zbog raznih razloga pretjerano suosjećaju sa ženama. Primjerice, ako je muškarac odgojen s vjerovanjima da je seks loš ili da degradira žene, mogao bi ga početi izbjegavati iako osjeća požudu. S vremenom njegov libido može početi slabjeti jer unutarnji konflikti jednostavno guše njegovu iskonsku potrebu za seksom. Ovdje je riječ o vrlo dubokim problemima pa je najčešće jedino rješenje da muškarac razgovara s psihologom o svojim problemima.