TKO BI REKAO

Iznenadit će vas što muškarci misle o svojim tijelima

16.05.2014 u 14:25

Bionic
Reading

Muško samopouzdanje je na najnižim razinama, ako je suditi prema britanskom istraživanju koje je proveo Diet Chef

Naime istraživanje je pokazalo kako više od četvrtine Britanaca preferira seks s ugašenim svjetlima jer se osjećaju nelagodno i srame se svojih tijela.

Dio tijela koji najmanje vole je trbuh, tako bar smatra 64 posto muškaraca. Više od trećine, njih 36 posto, smatra kako su njihove partnerice zgodnije odnosno imaju bolja tijela od njih. Polovina, njih 53 posto, smatra čak da prijatelji imaju bolja tijela od njih.


I iako se čine kao da imaju više samopouzdanja od žena, izgleda da je muško samopouzdanje na najnižim razinama dosada. Istraživanje je provedeno na muškarcima između 20 i 30 godina, a najviše ih muči izgled trbuha i to im je ujedno najmanje omiljeni dio tijela. Zanimljivo je kako 45 posto muškaraca smatra da ima previše kilograma, a petina ih smatra da su pretili.

Šokantno je da se većina njih, 69 posto, konstantno brine zbog težine, a čak 61 posto razgovara s prijateljima o tome kojim bi načinima bilo najbolje skinuti kilograme.

'Ovo je istraživanje donijelo jako zanimljive rezultate, a iznenadilo je to da su muškarci toliko izgubili samopouzdanje da radije vode ljubav s ugašenim svjetlima', rekao je glasnogovornik Diet Chefa koji je provodio istraživanje.

Dodao je da je važno biti svjestan svog tijela i nedostataka, ali nikako se ne smije dopustiti da oni dominiraju životom. Najvažnije je biti zdrav, jesti uravnoteženo i redovito vježbati.