Ljubav i seks ZABRANJENO VOĆE JE NAJSLAĐE

Single ženama su privlačniji oženjeni muškarci

  • Autor: G. R.
  • 14.8.2009 11:20:00
  • 14.8.2009 10:01:49

Single žene često znaju reći da su svi dobri muškarci zauzeti, a činjenica da nisu na 'tržištu' te muškarce čini još privlačnijima. Istraživanja su pokazala da single žene oženjene muškarce smatraju boljim plijenom od slobodnih frajera

To što oženjeni muškarci već pripadaju nekoj drugoj ženi samo ih čini još poželjnijima u očima single predatorica. U sklopu američkog istraživanja, stotini single i udatih žena pokazane su fotografije istog muškarca i upitane su koliko im je privlačan te bi li započele vezu s njim. Ponekad je taj muškarac opisan kao single, a ponekad je pisalo da nije slobodan. Isti je pokus izveden i na grupi muškaraca.

Znanstvenici sa sveučilišta Oklahoma State došli su do zaključka da single muškarci prije padaju na slobodne žene, no to nije bio slučaj sa single ženama. Većina njih je bacila oko na oženjena muškarca. Pokazalo se da je čak četiri puta više žena bilo zainteresirano za istog muškarca kada su mislile da je zauzet, nego kada je pisalo da je slobodan.

No zato udane žene više zanimaju slobodni frajeri, što dovodi do zaključka da ili imaju više poštovanja prema nečijim bračnim vezama ili preferiraju slobodan duh single muškaraca.

'Single žene u ovom istraživanju su bile značajno više zainteresirane za muškarca koji je bio zauzet. Možda je to zato što je zauzeti muškarac pokazao svoju sposobnost da se obveže nekome i na određeni način njegove su kvalitete već bile prepoznate od strane druge žene', zaključili su znanstvenici u časopisu Journal of Experimental Social Psychology.

No ne treba se zanositi time da su muškarci nužno jako moralni po tom pitanju. Prijašnja su istraživanja naime pokazala da će prije muškarci zavesti zauzetu ženu, nego što će žena zavesti oženjenog muškarca.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više