DESET NAJBOLJIH

Priznajte, ovo ste oduvijek htjeli znati o ženskim grudima!

12.02.2014 u 08:44

Bionic
Reading

Bradavice, veličina i težina grudi, umjetne grudi – kada se radi o ženskom poprsju, muškarci imaju čitav niz pitanja. Jedinim istraživanjem skupljena su neka od tih najčešćih pitanja, a evo i željno iščekivanih odgovora

Doktori Jessica O'Reilly i Stephen de Wit odlučili su dati odgovore na deset najčešćih pitanja muškaraca o ženskih grudima – i to baš na sve od uvučenih bradavica pa do doživljavanja orgazma putem stimulacije grudi, piše mensfitness.com

Osjetljivost bradavica
Nerijetko ženama netom nakon seksa dodir na bradavicama baš i ne paše te tvrde kako im je to područje previše osjetljivo. Naime najizraženije erogene zone nabubre krvlju u trenutku najvećeg seksualnog uzbuđenja te zbog toga postaju vrlo osjetljive na dodir. Baš kao što glavić penisa može biti hipersenzitivan tijekom i nakon orgazma, i bradavice trebaju odmor nakon seksa. No ne treba se zabrinjavati, jer nakon kratke pauze pretjerana osjetljivost će prestati.

Veličina bradavica
Zašto neke žene imaju ekstremno velike bradavice, a neke male? Je li ta veličina nasljedna ili slučajna? Bradavice su poput otisaka prstiju i ne postoje dvije potpuno iste. Budući da se bradavica i veličina areole odnosi na veličinu grudi, može se reći da je veličina bradavica nasljedna. No na veličinu grudi utječe cijeli niz drugih čimbenika, poput godina, prehrane, trudnoće, menstruacije i ukupne tjelesne težine.

Uvučene bradavice
Baš kao što neki imaju uvučen, a neki ispupčen pupak, tako i neke žene imaju uvučene ili ispupčene bradavice, i to je sasvim normalno te ne utječe na stimulaciju i razinu uzbuđenja. Kako kažu znanstvenici, to je još jedan od brojnih načina na koji se ljudska tijela razlikuju, a zbog toga se ne treba zabrinjavati.

Težina grudi
Jeste li se ikada zapitali koliko su teške prosječne grudi? Kako kažu znanstvenici, težina grudi, logično, ovisi o njihovoj veličini, ali i količini masnog i gustog tkiva u dojci. Budući da veličina grudi varira od žene do žene, prosječna težina grudi iznosi oko 650 grama za tipičnu veličinu košarice B ili C.

Velike ili male
Privlači li muškarce veće grudi? Kako kažu znanstvenici, muškarce biološki privlače grudi, no veličina nije uvijek odlučujući faktor. Dio te privlačnosti vjerojatno je evolucijski jer ih grudi podsjećaju na hranjenje. Što se tiče veličine, istraživanja pokazuju da su muškarci više zainteresirani za općenit izgled ženskog tijela i proporcionalnost.

Gruba igra
I dok neke žene vole nešto grublje dodire po grudima, nekim ženama je to odbojno. Osjetljivost grudi definitivno varira od žene do žene, baš kao i osjetljivost na stopalima ili prag tolerancije boli. Osim toga, ako ženi jedan dan pašu nešto grublji dodiri, drugi dan to možda neće biti tako, jer na percepciju užitka i boli uvelike utječu menstrualni ciklusi.

Orgazam
Je li doista moguće da žena doživi orgazam samo milovanjem grudi? Da – jednoglasno se slažu znanstvenici. Mali postotak žena može doživjeti pravi orgazam nakon kratke stimulacije grudi, a znanstvenici još uvijek izučavaju taj fenomen. Iako se pravi razlog još ne zna, znanstvenici smatraju da razlog leži u tome da se stimulacijom bradavica u mozgu aktiviraju ista područja kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

Opuštene grudi
Nakon određene dobi, iako nemaju djece te nisu dojile, ženama se grudi malo opuste, a to ovisi o kombinaciji različitih faktora. Zadnja znanstvena istraživanja čak su pokazala da dojenje gotovo uopće ne utječe na opuštanje grudi, već brojni faktori kao što su godine, hormoni, trudnoća i genetika.

Implantati
Mnogi se muškarci pitaju gube li žene koje imaju implantate osjećaj u grudima. Prema riječima znanstvenika, bilo kakva vrsta operacije može uzrokovati oštećenje živaca. Neke žene nakon umetanja implantata kažu kako su nakon operacije izgubile osjetljivost, posebice na području bradavica. Međutim ima različitih podataka, pa tako neke žene s implantatima kažu da s novim grudima uživaju još više.

Lijeva i desna
Može li jedna dojka biti osjetljivija od druge? Da, uobičajeno je da je jedna dojka (i bradavica) osjetljivija od druge. Muškarcima je svakako poželjno saznati koja je osjetljivija kod njihove partnerice, a vrlo često je to lijeva dojka, ali jedini način da budete posve sigurni je da ju pitate.