NA GREŠKAMA SE UČI

Bizarni zakoni o seksu

20.07.2009 u 20:22

Bionic
Reading

Koliko god mislili da je seks jedan vrlo intiman, privatni čin svakoga od nas, seks je u mnogim državama svijeta zakonski reguliran, i to ponekad na vrlo bizaran način

Tako u SAD-u postoje brojni zakoni koji su doneseni i prije sto godina, ali su još uvijek na snazi. Dakako, pravnici često upozoravaju na bizarnost tih zastarjelih zakona apelirajući na zakonodavstvo da ih što prije promijeni i osuvremeni. Tako na primjer u Minnesoti postoji zakon kojim se zabranjuje seks s pticama, dok pak u nekim islamskim zemljama muškarcima nije zabranjen seks s ovcama, ali je strogo zabranjeno da tu istu ovcu kasnije pojedu. Štoviše, to se smatra smrtnim grijehom. Isti zakon dozvoljava seks i s drugim životinjama, ali samo ako su ženskog spola.

Amerikanci po pitanju bizarnosti često prednjače pred ostalima, pa tako u nekim oblastima Colorada postoji zabrana ljubljenja žene koja spava, dok je grad Hartford zabranio ljubljenje žene nedjeljom. U Arizoni nikome nije dozvoljeno imati više od dva vibratora. U Minnesoti zakon zabranjuje seks s mrtvom ribom, a isti su zakonodavci donijeli i odluku koja zabranjuje muškarcima seks sa ženom ako su prije toga jeli luk, češnjak, ili pak ako smrde po sardinama. Kako su ti zakoni precizno pisani, tako se u potonjem slučaju poziva ženu da nazove policiju zasmrdi li muškarcu iz usta, dok je muškarac dužan po dolasku policije oprati zube. Zakonodavce Iowe zasmetalo je ponašanje muškaraca nakon seksa pa je muškarcima strogo zabranjeno, nakon konzumiranja seksa sa suprugom, popiti više od tri gutljaja piva ležeći u krevetu uz nju, ili dok je drži u naručju. Dosta nezgodan zakon i za Hrvate.

U Idahu se bili skloniji parovima koji vode ljubav. Posebno su zaštićeni parovi koji vode ljubav u automobilu kojem policija ne smije prići pokaže li se i najmanji znak da par upražnjava seks. U tom slučaju policajac je dužan zaustaviti policijski automobil na pristojnoj udaljenosti, zatrubiti tri puta te pričekati dvije minute prije nego što priđe paru u akciji. U jednoj drugoj američkoj državi ženama je zabranjen seks u kolima hitne pomoći u pokretu. I dok se muškarca pri takvom prekršaju ne spominje. Ženi se prijeti kaznom objavljivanja imena u lokalnim novinama. U nekim gradovima Kolumbije regulirano je da žena smije spavati isključivo sa svojim suprugom, a ponegdje se ide toliko daleko da je punica dužna biti prisutna tijekom prve bračne noći kako bi se uvjerila u sam seksualni odnos mladog para. Strašno!