Ljubav i seks NEBROJENI FAKTORI RIZIKA

Zaljubljenost nedovoljna za održanje braka

  • Autor: A. S.
  • 15.7.2009 8:57:09
  • 15.7.2009 8:30:00

Živjeti sretno do kraja života možda i nije kliše rezerviran samo za bajke. Naime, australski su znanstvenici otkrili što veže ljude da ostanu zajendo do smrti, a potrebno je puno više od obične zaljubljenosti

Godine partnera, prethodne veze, pa čak i jesu li pušači, važni su faktori koji utječu na trajanje bračne sreće. U studiji nazvanoj 'Što ljubav ima s tim' znanstvenici s Australskog nacionalnog sveučilišta proučavali su kod gotovo 2.500 parova između 2001. i 2007. godine faktore zbog kojih su parovi ostajali zajedno ili su prekidali.

Rezultati istraživanja pokazali su da je dvaput vjerojatnije da će se razvesti muž koji je devet i više godina stariji od žene, a istu su tendenciju pokazali i muškarci koji su se oženili prije 25. godine. Na dužinu veze utječu i djeca. Naime, razveo se jedan od pet parova koji je imao djecu prije braka (bilo iz prethodnog ili ne), dok se kod parova koji su djecu dobili u braku razvelo samo devet posto ispitanih, prenosi Reuters.

Također, partneri kojima je to drugi ili treći brak razvest će se u čak 20 posto slučajeva bez obzira na to što je supružniku to prvi brak. Očekivano, i novac igra veliku ulogu u bračnom životu. Razvelo se oko 16 posto parova ako su bili u lošoj financijskoj situaciji ili ako muškarac nije radio, dok je do razvoda kod dobrostojećih parova došlo u samo devet posto slučajeva.

Kao faktor rizika pokazalo se i pušenje, ako je jednostrano naravno, zatim broj djece, status zaposlenja žene, ali i broj godina radnog staža oba supružnika.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više