PROVJERENI RECEPTI

Kako ojačati penis?

06.05.2013 u 09:33

Bionic
Reading

Iako svaki muškarac priželjkuje snažni libido, erekciju koja nikada ne izostaje te super spermu bez mane, to nažalost nije uvijek tako zbog faktora kao što su starenje ili pak uzimanje lijekova. Međutim, ne treba očajavati, ponekad je sve što trebate učiniti – posegnuti za vitaminima

Vitamin C
Vitamin C, osim u limunu, nalazi se i u svim ostalim citrusima, ali i u paprici, krumpirima i jagodama, a povećava protok krvi. Upravo je to važno jer protok krvi je ključan za ostvarivanje erekcije – arterije koje idu prema penisu se šire, dok vene koje idu od toga područja se sužavaju, a upravo vitamin C pomaže u dovodu krvi do penisa i erekciji. Osim toga, vitamin C smanjuje rizik od infekcija urinarnog trakta. Međutim, važno je pripaziti i ne uzeti preveliku dozu vitamina C, ukoliko želite izbjeći probavne tegobe. Preporučena doza je oko 90 miligrama, piše health.howstuffworks.com

Folna kiselina/vitamin B9
Folna kiselina je prirodni vitamin koji se nalazi u hrani, dok je vitamin B9 isto to, samo dobiveno umjetnim putem. U SAD-u vitamin B9 dodan je u tjestenine, žitarice i brašno, otkako su istraživanja pokazala da smanjuje rizik od ozbiljnih urođenih mana kod beba. Međutim, neke studije su pokazale kako folna kiselina smanjuje i brojne abnormalnosti sperme, dok neki znanstvenici tvrde kako u kombinaciji s cinkom folna kiselina može povećati broj spermija. Kako biste u organizam unijeli dovoljnu količinu folne kiseline, jedite grašak, avokado i šparoge ili, ako više volite slatko, posegnite za bananama, papajom i dinjom, a pali i sok od rajčice.

Karnitin i vitamin E
Iako karnitin nije vitamin, na penis i aktivnost sperme blagotvorno djeluje slično kao i vitamin E. Karnitin se ne smatra jednim od esencijalnih nutrijenata, a proizvodi ga i samo tijelo, točnije proizvode ga jetra i bubrezi, a  dodatnu količinu možete unijeti i jedući odreske, sladoled i cheddar sir. Veća količina karnitina u tijelu pomaže kod seksualne disfunkcije, a poboljšava i kvalitetu te mobilnost sperme. Vitamin E djeluje pak kao antioksidans, jača imunološki sustav, sprečava opasno zgrušavanje krvi. Vitamin E nalazi se u bademu, kikirikiju, sjemenkama suncokreta.

Vitamin B12
Nedostatak vitamina nikada nije poželjan, pogotovo kada se radi o vitaminu koji je važan za živce i krvne stanice. Osim toga, vitamin B12 smanjuje rizik od anemije, stanja koje vas čini jako slabima i umornima te vas čini sablasno blijedima. Ovaj vitamin se nalazi u janjetini, jetricama, sardinama, a poveća količina se nalazi i u školjkama i govedini. Vitamin B12 nalazi se i u jajima i nekim sirevima. Međutim, rizik od manjka ovog vitamina uočava se kod osoba starijih od 60 godina, a razlog tomu znanstvenici još ne znaju. Kod starijih muškaraca nedostatak ovoga vitamina povezuje se s manjim brojem spermija te s njihovom manjom pokretljivošću.

Niancin/vitamin B3
Još jedan vrlo važan kompleks vitamina B je B3. Niacin je vrlo važan po pitanju seksualnog života jer pomaže seksualnim hormonima i poboljšava cirkulaciju. Osim toga, ovaj vitamin ima važnu ulogu po pitanju reguliranja spavanja i erekcije. Vitamin B3 nije nužno unositi suplementima, već ga ima dovoljno u zdravoj i raznovrsnoj prehrani – u repi, crvenom mesu te u mlijeku.