VRUĆE BLAGODATI

Pet načina na koje seks pomaže ljepoti i zdravlju

24.06.2009 u 08:46

Bionic
Reading

Znanstveno je dokazano da seks blagotvorno djeluje na zdravlje, ali i da pridonosi i ljepoti. Sperma tako omekšava kožu i poboljšava raspoloženje, a seks nam pomaže da manje osjećamo bol i lakše utonemo u san

Baš kao i sve druge djevojke kojima se približava vjenčanje s muškarcem iz snova, i Playboyev model i glumica Kendra Wilkinson hoda pola metra iznad zemlje. Kada ju je magazin People upitao što čini da izgleda tako dobro uoči svadbe, 23-godišnja Kendra je odgovorila: 'Sve je to rezultat odličnog seksa! I to puno seksa!' Naravno, drugačiji odgovor bivše djevojke Hugha Hefnera nismo ni mogli očekivati. Ali, njezin odgovor ipak ima smisla. Zdrav seksualni život tijelu uistinu donosi niz koristi.

1.Sperma omekšava kožu
: Spermiji ne služe samo za oplodnju. Mogu poslužiti i vašoj koži. Norveška tvrtka Bioforskning sintetizira ljudsku spermu i prodaje je Amerikancima, koji je potom koriste u različitim skupim preparatima za lice. Vi je, naravno, možete dobiti i besplatno.

Seksom do ljepše kože i boljeg raspoloženja
2.Sperma poboljšava raspoloženje: Istraživanje iz 2002. godine otkrilo je da su žene koje ne koriste prezervative te imaju izravan dodir sa spremom manje depresivne. Tome svakako pridonosi činjenica i da su vjerojatno u stabilnim i zdravim partnerskim odnosima. Znanstvenici ističu i da spermiji sadržavaju hormone testosteron i estrogen koji ulaze u ženski krvotok i satima nakon ejakulacije, što također utječe na dobro raspoloženje.

3.Seks jača cirkulaciju: Znojenje i zahtjevne poze tijekom seksa znaju podsjetiti na tjelovježbu. To i nije tako daleko od istine, s obzirom na to da je seks jedna vrsta vježbanja. Tijek seksa povećava broj otkucaja srca, a krv brže kola tijelom te se na taj način ispuštaju štetni toksini iz tijela. I zato nakon seksa imate zdravu, ružičastu boju kože.

4.Seks pomaže smanjivanju boli: Glavobolja ili bol u leđima i ramenima više ne bi trebali biti razlozi zbog kojih izbjegavate seks. Naime, tijekom seksa otpuštaju se endorfin i oksitocin koji blagotvorno djeluju na organizam i ublažavaju bol. Također su odgovorni i za dobro raspoloženje.

5.Seks pomaže kvalitetnijem snu: Istraživanja su dokazala da nam seks omogućuje kvalitetniji i dugotrajniji san. Zahvaljujući hormonu oksitocinu organizam se lakše opušta i spavanje je ugodnije.