VRIJEDI ZAPAMTITI

Što nikako ne smijete raditi na prvom izlasku

09.10.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Prvi spojevi nikada nisu laki, ali mogu biti vrlo uspješni ako se malo potrudite. Kako biste stvorili bolji dojam na prvome spoju, nemojte piti alkohol, ne dovodite društvo i svakako se suzdržite od spominjanja bivše ljubavi

Nervoza prije prvoga izlaska s potencijalnim partnerom ili partnericom normalna je stvar. Ako si želite osigurati drugi spoj te želite da vaša priča potraje, naučite na koje tvari trebate obratiti pažnju. Pročitajte deset stvari koje nikada ne biste smjeli raditi na prvome spoju:

1. Kašnjenje
Kasniti na spoj, kao što znate, vrlo je odbojno i može uništiti šanse za drugi spoj. Međutim, postoji i način na koji trebate otići sa spoja, a to svakako nije nestajanje bez normalnog pozdrava. Ako to učinite tako, na drugi spoj s tom osobom vjerojatno nećete ići.

2. Spominjanje bivše/g
Na prvome spoju nikada, ali nikada nemojte spominjati bivšu ljubav. Zašto? Zato što to pokazuje da nju ili njega još uvijek niste preboljeli. To može signalizirati i da ste osoba koja jednostavno ne zna kada je kraj, pa pravi probleme. Ni to nije dobra preporuka za drugi spoj.

3. Pretjerano konzumiranje alkohola
Svi mi trebamo malo ohrabrenja kad idemo na prvi spoj. Popiti čašu vina je u redu, ali pretjerivati s alkoholom nikako nije prihvatljivo. U alkoholiziranom stanju nećete moći normalno razgovarati, a teško da ćete zapamtiti i dogovor za drugi spoj. Alkoholizirana osoba koja govori nesuvisle gluposti i nije baš privlačna, zar ne?

Na prvome spoju pisanje SMS poruka nije dopušteno
4. Prepuštanje strasti
Kad vas ponese trenutak strasti, lako je popustiti i pozvati partnera ili partnericu doma nakon uspješnoga prvog spoja, ali to nikako nemojte raditi. Stvari se ne trebaju odvijati prebrzo ako želite i drugi spoj. Samo polako.

5. Izbjegavanje plaćanja računa
U današnjem, kriznom vremenu nemojte očekivati da vas drugi časte. Pristojno bi bilo da se ponudite platiti pola računa, odnosno svoj dio. Ako želite drugi spoj, nikako nemojte nestati od stola minutu prije plaćanja računa.

6. Laži
Laži uvijek pronađu način da iziđu na vidjelo. Ako lažete o godinama, poslu, stambenom statusu i vezama, možete biti otkriveni lakše nego što mislite jer živimo u vremenu modernih komunikacija i društvenih veza. Prije ili kasnije sve se otkrije. Nemojte lažima upropastiti priliku za drugi spoj.

7. Zaboraviti ime

Uvijek je dobra ideja pokušati se sjetiti s kim zapravo idete na spoj jer ćete na taj način biti pažljiviji u razgovoru. U suprotnome ćete ispasti kao netko tko stalno ide na spojeve i nije u stanju zapamtiti imena, a kamoli nešto više. Ili možete ispasti kao netko tko ima sposobnost pažnje kao zlatna ribica. Ništa od toga neće vam osigurati drugi spoj.

8. Dovesti društvo
Iako neki zastupaju tezu – što nas je više, to bolje – nemojte to činiti na prvome spoju. Ne, ne smijete dovesti prijatelja, prijateljicu ili mamu jer ćete, najblaže rečeno, djelovati čudno, a čudaci ne idu na drugi spoj.

9. Vrijeđanje i nadmudrivanje
Nadahnuta i zdrava rasprava o aktualnim situacijama u svijetu nije loša ideja za prvi spoj. Međutim, pazite da to ne preraste u vrijeđanje i nadmudrivanje te borbu za premoć. Razgovarajte civilizirano i samo s argumentima. To je dobar put za drugi spoj.

10. Telefoniranje
Glavni smisao spoja je da partneru ili partnerici pružite svu pažnju, a zauzvrat i oni vama. Na prvome spoju strogo je zabranjeno pisati poruke ili, još gore, telefonirati cijelu večer. Osim što je to krajnje nepristojno, neće vas dovesti ni blizu drugoga spoja.