ŠTO VAM JE ČINITI?

Evo kako možete pronaći muškarca

19.12.2012 u 16:52

Bionic
Reading

Donosimo vam savjete stručnjaka koji će vam pomoći da u vrlo kratkom vremenu promijenite svoj ljubavni status

Mnoge se žene danas žale kako nikako ne uspijevaju pronaći muškaraca. Istina je, situacija na muško-ženskom 'tržištu' nikada nije bila konfuznija. Evo kako si same možete olakšati.


Moguće je upoznati muškarca na neočekivanim mjestima

'Držite oči otvorene u svim prilikama koje vam omogućuje upoznavanje kvalitetnih ljudi, a ne samo tijekom noćnih izlazaka, kaže stručnjakinja za veze Tracey Steinberg. Drugim riječima, i kad idete na možda za vas dosadnu promociju knjige, postoji vjerojatnost da ćete upoznati nekog zanimljivog i privlačnog muškarca.

Ne pretpostavljajte da niste privlačni
Vrlo često žene vjeruju kako neće privući muškarca jer baš taj dan nisu našminkane, a imaju i masnu kosu. Pogrešno! 'Ako samoj sebi određeni dan niste slatke, ne znači da i drugi tako misle. Nekome ćete upravo takvi biti superseksi', tvrdi Paula Bloom, autorica knjige 'Why Does He Do That? Why Does She Do That?'. Ako vas slučajno u takvom stanju zaustavi muškarac i počne razgovarati s vama, prihvatite – osmjehnite se kao da ste u svom najboljem izdanju i očijukajte!

Smijete i vi prići njemu
Mnoge žene još uvijek vjeruju kako je pogrešno da prve priđu muškarcu. No, muškarci to vole, ali pod uvjetom da žene nisu agresivne i napadne u nastupu. 'Kad žena prva priđe muškarcu, njemu to pokazuje da ona ima samopouzdanja, a muškarcima je samopouzdanje seksi', ističe Christopher Brya, spisatelj i stručnjak za muško-ženske odnose.



Olakšajte mu pristup

Muškarci se jako boje odbijanja. Ako djelujte kao da ćete ga hladno pogledati i odbiti, neće vam ni prići. Kako biste to izbjegle, nastojite djelovati pristupačno. Stavite osmijeh na lice, pogledajte tu i tamo u njegovom smjeru, pripazite da tijelom budete okrenute prema njemu… 'Takve geste njemu će pokazati da ste zainteresirani, a to je jako dobro', kaže Harlan Cohen, autor knjige ' Getting Naked: Five Steps to Finding the Love of Your Life (While Fully Clothed and Totally Sober).'

Ne opterećujte se godinama
Vremena su se promijenila i godine uistinu više ništa ne znače. Žene danas i u 40-ima sjajno izgledaju, sve češće rađaju u kasnim 30-ima i nije sablazno ako uz sebe imaju mlađeg muškarca. Zbog svega toga nemojte si uništavati dane života i brinuti o svojim ili njegovim godinama. 'Godine uopće više nisu nikakav problem – ni njegove, a ni njene. Ovo su zapravo super vremena', naglašava stručnjak za ljubavne veze Miguel Almaraz.

Izađite s muškarcem koji totalno nije vaš tip
Imate priliku izaći s muškarcem kojeg možda ne biste zamijetile na ulici jer nije vaš tip? Izađite! Nikad ne znate, možda se pokaže kao princ iz snova. Ne sudite knjigu po koricama. Ni vi ne biste voljeli da netko to radi vama, zar ne? Dajte si priliku, možda samu sebe iznenadite.