OTKRIVENA FORMULA

Kakve ženske noge su muškarcima najzavodljivije?

05.11.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Plastični kirurg Fahd Benslimane 12 godina proveo je analizirajući fotografije modela i sportaša, pa čak i grčke kipove, barbike te skice Leonarda Da Vincija ne bi li otkrio tajnu lijepih nogu te kakve točno noge zapadnjaci smatraju standardom. I sada, 12 godina kasnije, tvrdi kako je otkrio formulu savršenih nogu

Fahd Benslimane zaključio je kako noge koje imaju kosti koje su položene ravno od vrha bedra, preko koljena, pa sve do gležnja, s oblinama i zadebljanjima na koljenu i listu, spajajući tako nagu i krhkost. S unutrašnje strane list bi trebao imati kratku, no dobro definiranu krivulju, a najbolje oblikovane noge imaju i kratke konkavne krivulje u smjeru prema gležnju te mnogo dužu i glađu krivulju na vanjskoj strani noge. Krivulje na savršeno oblikovanim nogama ne bi trebale biti simetrične.
Prema ovoj formuli u celebrity svijetu savršene noge imaju Nicole Kidman, Greta Garbo i Kate Moss, a doktor Benslimane koji vodi privatnu kliniku u Maroku, svoje istraživanje objavio je časopisu Aesthetic Plastic Surgery.

Tijekom istraživanja analizirao je više od 550 fotografija nogu u modnim i zdravstvenim magazinima te fotografije modela iz Maroka, SAD-a, Francuske, Ukrajine i Mađarske. Isto tako promatrao je i noge modela koji rade kao dvojnice slavnih holivudskih glumica, i to sve u želji da pronađe primjerak savršenih ženskih nogu.

'Tijekom posljednjih 50 godina, s promjenama i u ženskoj modi, noge su postale bitan faktor zavođenja. Prva bitna stvar kod lijepih nogu je njihova ravnina – atraktivne noge su ravne i u kontinuitetu s bedrima. Ravnost nogu modela koji reklamiraju čarape itekako je primjetna', smatra Benslimane, a prenosi Daily Mail

Mark Soldin iz britanske asocijacije estetskih kirurga (Association of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgeons, BAPRAS) dodaje pak kako visoke pete ženske noge čine još atraktivnijima, jer ističu obline. 'Visoke potpetice pojačavaju konveksnost mišića na gornjem dijelu lista, a dio oko gležnja u tome slučaju izgleda još krhkije, tanje i ženstvenije', zaključuje Soldin.