JAKO DOBRE IZNIMKE

Kada je seks na prvom spoju sasvim opravdan?

03.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Mnoge žene smatraju da ako s muškarcem spavaju na prvome spoju, taj odnos nikada neće postati ozbiljan niti će se iz njega razviti dugotrajna veza. Postoje parovi koji su se strasti prepustili na prvome spoju te na kraju završili u braku, stoga koja pravila uopće vrijede?

U nedavnom istraživanju internetske stranice WhatsYourPrice.com 80 posto muškaraca priznalo je kao nakon seksa na prvom spoju ne očekuje ozbiljnu vezu. Međutim, kao i kod svakog pravila, tako i kod ovoga postoji iznimka, i to čak četiri! Naime, seks na prvome spoju u određenim situacijama je sasvim opravdan te neće narušiti daljnji odnos, piše Yahoo Shine

Dugo ste bili prijatelji i želite iste stvari u vezi
Iako ste prvi put izašli na pravi službeni spoj, jako se dobro poznajete i znate što možete očekivati jedno od drugoga. Imate slične poglede i razmišljanja po pitanju veze. Osim toga, ako ste tako dugo prijatelji, a sviđate se jedno drugome sigurno vas međusobna seksualna privlačnost proždire.

Prilično ste zatvorena osoba
Ako tražite ozbiljnu vezu i slijedite sve 'pravila' vezana uz pronalazak partnera uključujući i ono o čekanju s prvim seksom, najvjerojatnije će vam se biti teško otvoriti i povezati s partnerom tijekom prvih nekoliko tjedana. Ako odmah isprobate seks, između vas će se stvoriti određena seksualna intimnost te bi vam cijeli proces upoznavanja mogao biti znatno lakši. Međutim, treba imati na umu da se ta emocionalna povezanost, bez obzira na seks, nikada neće razviti. U tome slučaju mogli biste završiti ili u vezi bez ozbiljnih obaveza ili pak u odnosu iz kojega ćete poželjeti što prije pobjeći.

Morate zaboraviti bivšeg
Ako još uvijek niste zaboravili bivšeg partnera, ne biste trebali započinjati nešto novo i ozbiljno s novim partnerom. Međutim, ako nemate ozbiljnih namjera, nema razloga da se ne zabavite. Smatrate da će vam neobavezna veza pomoći da zaboravite bivšeg partnera i želite se jednostavno se prepustiti. No naravno treba pažljivo birati i ne pristajati na 'bilo što'.

Na odmoru ste
Iako možda kod kuće tražite ozbiljnu vezu, na odmoru se prepustite trenutku. Seks na prvome spoju shvatite dijelom zabave na odmoru. Ako možete jednostavno uživati bez posebnog vezivanja te ćete se pri povratku kući moći tih događaja sjećati s osmijehom na licu, nema razloga da se jednostavno ne prepustite. Provođenje kvalitetnog vremena sa zanimljivom osobom uvijek može obogatiti život, premda to zajednički provedeno vrijeme i bude kratko.