Ljubav i seks NAGLI PREOKRET

Kakvi muškarci privlače žene tijekom plodnih dana?

  • Autor: tportal.hr
  • 26.10.2012 11:32:50
  • 26.10.2012 9:36:31

Ovulacija u ženama izaziva snažne promjene pa im postaju privlačni muškarci koji nisu njihovi partneri

Žene koje su u vezi s manje privlačnim i manje dominantnim partnerima postaju vrlo kritične prema njima u doba ovulacije. U tom razdoblju ne osjećaju bliskost s njima i više ih privlače drugi muškarci.
Kako otkriva istraživanje, žene koje pored sebe imaju zgodne alfa muškarce puno su zadovoljnije u to doba mjeseca. No nešto submisivniji muškarci ipak se ne trebaju brinuti čak i kad žena gleda drugog muškarca jer to neće potrajati predugo, a neće ni narušiti vezu.

U istraživanju je sudjelovala 41 žena, a stručnjaci sa sveučilišta Kalifornija provjeravali su što im se događa u vrijeme menstrualnog ciklusa, odnosno kako doživljavaju muškarce. Proveli su niz eksperimenta koji su doveli do prilično zanimljivih otkrića – ženin stav prema muškarcima ovisi o statusu njezine plodnosti, ali i privlačnosti njezina muškarca.

'Odbojnost prema partneru javlja se samo kod žena koje nemaju toliko privlačne partnere. Ovulacija potiče određene promjene u njima koje mijenjaju njihovo ponašanje. Srećom, to ne traje dugo', istaknula je profesorica Martie Haselton koja je radila na istraživanju.

Pojašnjava kako se to vjerojatno događa zato što žene u to doba podsvjesno biraju muškarce za koje osjećaju da mogu osigurati zdravo potomstvo. Obično su to alfa muškarci s puno testosterona.

193908 ,184363 ,174394 ,165327
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više