ZANIMLJIVA STATISTIKA

U kojim godinama žene najviše uživaju u seksu?

23.10.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Tridesete su nove dvadesete kada je u pitanju uživanje u dobrom seksu, poručuju znanstvenici nakon provedenog istraživanja čiji rezultati pokazuju kako se žene na seksualnom vrhuncu nalaze u dobi između 35. i 44. godine

Prethodna istraživanja ukazivala su kako se žene na seksualnom vrhuncu nalaze u dobi od 28 godina, a muškarci sa 31 godinom, međutim, nova studija tvrdi kako žene seksualni vrhunac doživljavaju najmanje sedam godina kasnije od predviđenog. Novoprovedena studija tvrdi kako su žene na vrhuncu seksualne želje u dobi između 35 i 44 godine.

Prema rezultatima istraživanja, trećina žena u ovoj dobnoj skupini u seksu uživa dva do tri puta, a petina žena (20 posto) u seksu uživa četiri do šest puta na tjedan. Više od tri četvrtine žena u ovoj dobnoj skupini izjavilo je kako su apsolutno zadovoljne svojim seksualnim životom.

Žene u istraživanju otkrile su i kako je knjiga 'Pedeset nijansi sive' snažno utjecala na njihov seksualni život, pa je tako 47 posto žena otkrilo kako je čitanje te knjige uvelo više akcije u njihove spavaće sobe.

Trend sve većeg uživanja u seksu nakon 35. godine potvrđuju i brojne slavne zvijezde, pa je tako i sama 40-godišnja Cameron Diaz otkrila kako joj je seksualni život s godinama postao sve bolji, piše Daily Mail

'Mnoge žene primjećuju kako im želja za seksom raste s godinama, a sredinom tridesetih i početkom četrdesetih godina osjećaju kako se nalaze na seksualnom vrhuncu. Popularnost knjige 'Pedeset nijansi sive' pojačala je seksualni apetit posebice kod žena srednje dobi navodeći ih da se bolje povežu sa svojom seksualnošću. Ovo istraživanje pokazuje kako su žene u tridesetima i četrdesetima razvile svijest o svojim tijelima te da dobro znaju što ih zadovoljava te što zadovoljava njihovog partnera', kaže stručnjakinja za seksualnost i ljudske odnose, Julie Peasgood.

Koliko često žene uživaju u seksu?
Manje od jednom mjesečno - sedam posto
Jednom mjesečno - četiri posto
Jednom u dva tjedna - četiri posto
Jednom tjedno - 11 posto
Dva do tri puta u dva tjedna - 11 posto
Dva do tri puta tjedno - 35 posto
Četiri do šest puta tjedno - 21 posto
Sedam ili više puta na tjedan - sedam posto