Ljubav i seks SIGURNOST U VEZI

Zašto žene ljutnja prođe brže no muškarce?

  • Autor: tportal.hr
  • 19.10.2012 20:25:39
  • 19.10.2012 15:18:32

Trudnice su ponekad vrlo ćudljive zbog promjena koje doživljavaju u tom periodu, a nova studija je otkrila da su sposobnije prevladati stres ako se dogodi velika svađa s partnerom

Sveučilište u Pennsylvaniji došlo je do saznanja da trudnice lakše mogu savladati ljutnju i bijes ako se upuste u žestoku svađu i na njih ne utječe neprijateljski stav partnera.

Voditelj istraživanja Mark Feinberg zaključuje da trudnice to mogu samo ako su duboko u sebi apsolutno sigurne da veza s partnerom nije u krizi, već se radi o običnoj svađi.

U studiji je sudjelovalo 138 parova koji očekuju prvo dijete te su odgovarali na upitnike o sebi i vezi s partnerom. Usto su snimali nekoliko svojih rasprava kada ne dijele isto mišljenje o nečemu u vezi i nečemu što nije povezano s njima.

Tijekom istraživanja i razgovora ispitanicima je uzeta slina pa je mjerena razina hormona kortizola koji pokazuje razinu stresa, piše Daily Mail. Kod muškaraca se razina stresa povećavala ovisno o tome koliko su partnerice neprijateljski bile nastrojene, a kod žena taj osjećaj nije utjecao na razinu stresa. Što je osoba anksioznija, jača i razina stresa u takvim situacijama, objašnjava profesor Feinberg, ali kod žena to ima manji učinak nego kod muškaraca i imaju sposobnost prije zaboraviti i oporaviti se od konflikta.

221129,220985,220138,219044
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više