ZA BOLJI SEKS

Što nikada ne smijete prešućivati u krevetu

02.10.2012 u 07:11

Bionic
Reading

Seks je zabavan i uzbudljiv, ali ponekad sve može poći krivo zbog jedne rečenice. Evo što biste trebali reći, a što treba prešutjeti kad ste u akciji

U odnosima i vezama lako je krenuti krivim putem, a najbolji temelj za to je neiskrenost ili prešućivanje. Kao i u ostalim segmentima života, i u seksu vrijedi pravilo o komunikaciji. Jessica Padykula za She Knows magazin izdvojila je četiri razloga kojima treba iskreno pristupiti u krevetu kako biste oboje mogli uživati u seksu.

Budite iskreni prema partneru
Ne žalite se na izgled

Posljednje na listi željenih rečenica u momentu strasti je da se muškarcu požalite na svoje tijelo. To nikako nije trenutak da kažete kako biste željeli veće grudi ili manju guzu. Dodatna zamka leži u tome da negativno govorite o svojem tijelu pa će na kraju i sam partner tako to percipirati, mada do tada nikada nije primijetio nedostatke o kojima govorite. Stoga takve misli zadržite za sebe i pametnije je da ih izbacite iz glave i dobro se zabavite.

Budite iskreni

Nemojte skretati s teme ili prešutjeti ako vam se ne sviđa neki novi potez u krevetu. Tako ćete na kraju sve manje uživati, a on će misliti da je zvijer u krevetu. Učini li mu se da je u vaš seksualni život dodao nešto novo i vama se sviđa, koristit će to vrlo često u želji da vas zadovolji. U ovom je slučaju bolje progovoriti i na nježan način reći da cijenite njegov trud, ali to nije nešto u čemu jako uživate.

Ne glumite

Istina je da ponekad žene odglume orgazam, jer su se stvari tako odigrale i nisu imale namjeru povrijediti partnera u nezgodnom trenutku. Ipak, postoji razlika između slučajne glume i namjernog pretvaranja koje se događa gotovo svaki put u odnosu. Razmislite kamo vas to na kraju vodi? Želite li to od svog seksualnog života? Glumljenjem i pretvaranjem da uživate u nečemu što je očito muka stvarate dublji problem u vezi općenito i gubite povezanost s partnerom. Loše emocije gomilaju se u vama i na kraju će doći do eksplozije koju će partner doživjeti s velikim čuđenjem budući da je mislio kako je sve u redu. Ako nemate snage sami se suočiti s problemom, potražite stručnu pomoć.

Ne pristajte na stvari koje vam ne odgovaraju

Ljubavnici koji se vole žele udovoljiti jedno drugom, ali to ne znači da trebate šutke prihvaćati svaki prijedlog samo kako bi partner bio zadovoljan. Ako popustite u nečemu jer ne želite proturječiti, dolazite do istog problema kao i s glumom orgazma. Neće vam biti lijepo i nakupljat ćete frustracije u sebi. Ako se radi o nečemu što vas zanima, ali niste još spremni na to, jasno to i recite i objasnite da ostavljate mogućnost za takve eksperimente u budućnosti.