STOP ISPRIKAMA

Zašto je za žene bolje da se više seksaju?

24.09.2012 u 10:50

Bionic
Reading

'Dragi, boli me glava!' To je jedna od najpopularnijih isprika za izbjegavanje seksa, ali zapravo, kako ističu stručnjaci, treba izbjegavati isprike i uživati u seksu

Žene puno češće koriste isprike za izbjegavanje seksa od muškaraca. Zašto to čine? Nitko ne može do kraja objasniti, ali psiholozi pojašnjavaju da zna biti nekih pozadinskih razloga. Također, istraživanja pokazuju da seks nije dobro izbjegavati zato

jer je riječ o aktivnosti koja itekako pridonosi zdravlju – kako psihičkom tako i fizičkom. Stručnjaci su se bavili glavnim ženskim isprikama, ali su i naveli zašto ih treba izbjegavati.

Isprike, isprike…
Dobra zabava u spavaćoj sobi s vašim partnerom sjajna je ideja. Ako niste znali, seks poboljšava imunitet, reducira stres i jača vašu vezu. Unatoč tomu, mnoge žene traže ispriku kako se ne bi morale seksati. Možda ih treba podsjetiti na te činjenice. Stručnjaci kažu da bi žene izbjegavale smiješne isprike kada bi stvarno bile svjesne koliko je seks dobar za njihovo psihičko i fizičko zdravlje. Dakle, drage dame, prepustite se užitku i pomozite sebi.

'Iscrpljena sam'
Žene se sve češće žale na umor i iscrpljenost. Dakako, to se osjeća i u spavaćoj sobi. Točnije, nedavno je istraživanje pokazalo da je umor jedna od najomiljenijih isprika za izbjegavanje seksa. Žene će, naime, radije izabrati spavanje nego seks. Pogreška! Trebale bi učiniti upravo suprotno, pokazuje istraživanje. Seks dođe kao tjelovježba pa će i san biti kvalitetniji. Usto, žene trebaju imati na umu da seks ne mora biti maratonski događaj.

'Glava me boli'
Ovo je zasigurno najpoznatija i najraširenija isprika na svijetu. No, ako vas zaista boli glava, baš onda biste se trebali seksati. Zašto? Istraživanja pokazuju da se tijekom seksa otpuštaju hormoni koji na tijelo djeluju kao analgetici pa bol brzo prolazi. Drugim riječima, glavobolju više ne biste trebali koristiti kao ispriku.

'Nisam raspoložena'
Činjenica je da katkad dođe vrijeme u kojemu vam nije do seksa i to je normalno. No, ako je to često slučaj, onda malo razmislite o sebi i svojoj vezi. Izbjegavate li što? Ova isprika često zna biti pokazatelj da s vezom nešto nije u redu. Jedino rješenje je otvorena komunikacija. No, bez obzira na sve, seks ne biste trebali izbjegavati jer će vas učiniti raspoloženijima, a kad ste raspoloženi, bit će bolja komunikacija.