Ljubav i seks NEISTRAŽENA ZADOVOLJSTVA

Jeste li doživjeli orgazam na ovaj način?

  • Autor: tportal.hr
  • 19.9.2012 7:22:19
  • 19.9.2012 7:22:19

Jeste li čuli za orgazam preko grudi? Neka istraživanja pokazuju da stimulacija grudi aktivira isto mjesto u mozgu kao i kod stimulacije genitalnog područja pa je zato moguće da žena doživi orgazam samo igrom bradavica

Grudi za vrijeme uzbuđenja mogu povećati volumen za čak 25 posto, a zbog osjećaja uzbuđenosti su osjetljivije i jače reagiraju na podražaje. Stimulacija bradavica budi iste receptore u mozgu kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

Istraživanje objavljeno u magazinu Sexual Medicine iz 2008. iznosi neke zaključke o orgazmu preko grudi. U istraživanju su žene prolazile kroz magnetsku rezonancu i mogle birati između stimulacije vagine, klitorisa, cerviksa ili bradavica. Dio tijela koji su željele, trebale su stimulirati 30 sekundi i zatim napraviti pauzu pa to ponoviti s drugim točkama.

Kod stimulacije bradavica, trebale su ritmično tapkati po jednoj 30 sekundi suprotnom rukom. Istraživanje je otkrilo i da stimulacija bradavica aktivira isti dio u mozgu kao i stimulacija genitalnih dijelova ženskog tijela. Prema tome, ne čudi da mnoge žene posebno uzbuđuje stimulacija bradavica i da na taj način mogu doživjeti orgazam.

Doktorica Jennifer Wider za Huffington Post objasnila je da bradavice za vrijeme uzbuđenja mijenjaju boju od svjetlije prema tamnijoj, a to se dešava zato što krv jače kola tijelom pa se mijenja i boja. Kakva igra s bradavicama uzbuđuje ženu, zna ona sama, a prema ovim istraživanjima, Wider savjetuje da treba istražiti što kome odgovara i prepustiti se užitku.

213039,211871,209407,209246
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više