Ljubav i seks FAKTOR PRIVLAČNOSTI

Jesu li muško-ženska prijateljstva štetna?

  • Autor: tportal.hr
  • 11.9.2012 11:58:29
  • 11.9.2012 10:01:47

U muško-ženskim prijateljstvima četo se javlja faktor privlačnosti, a to utječe i na prijateljske, ali i na romantične veze

Mogu li žene i muškarci biti prijatelji? Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, to je gotovo nemoguće! Stručnjaci sa sveučilišta Wisconsin-Eau Claire navode da takva prijateljstva najčešće ne uspijevaju.

Više od 30 posto ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju, smatra da je privlačnost glavna prepreka u razvoju prijateljstva između muškaraca i žene. Tek šest posto ispitanika smatra da je privlačnost u prijateljstvu zapravo korisna. Žene su još jasnije po tom pitanju – njih 47 posto smatra da kada postoji privlačnost nema prijateljstva.

Bilo to pravo prijateljstvo ili ne, prijateljske veze između muškaraca i žena snažno utječu i na romantične veze. Naime, gotovo 40 posto žena izjavilo je kako su njihovi partneri bili ljubomorni na njihove prijatelje, a to je priznalo i 25 muškaraca.

'Naša otkrića pokazala su da privlačnost u muško-ženskim prijateljstvima može prouzročiti mnogo poteškoća i u prijateljskim, ali i u romantičnim odnosima', istaknuli su stručnjaci za časopis Journal of Social and Personal Relationships.

208599,208484,198368 ,207923
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više