STIL ŽIVOTA

Zašto žene u pedesetima biraju provokativnu odjeću?

07.09.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Novo istraživanje pokazalo je da se velik broj razvedenih i neudanih žena u srednjim godinama vrlo često odijeva provokativnije nego kada su bile mlađe da bi privukle pažnju i poglede suprotnog spola

Znanstvenici su uočili da je sve veći  broj razvedenih žena u dobi oko pedeset godina koje se odijevaju izazovno i provokativno te su im nadjenuli nadimak 'swofties'. Kako piše Daily Mail, 'swofties' su neudane, a često rastavljene žene preko pedeset godina koje nerijetko slijede modni i životni stil celebrityja poput Carol Vorderman i Nancy Dell’Olio.

Koketne pedesetogodišnjakinje najčešće odijevaju odjeću s dizajnerskim potpisima, piju koktele sa šampanjcem te posjećuju glazbene večeri.

Istraživanje koje je provela internetska stranica isme.com otkrilo je da čak petina žena s navršenih pedeset godina života počinje nositi izazovniju odjeću od one koju su nosile kao tinejdžerke. Studija je obuhvatila tisuću žena u dobi od 50 do 65 godina, a sudionice istraživanja otkrile su da napokon imaju osjećaj da mogu odjenuti što god žele, čak polovica njih pronašla je novog partnera, dok svaka deseta priznaje da je potražila partnera i pomoću interneta.

Trećina žena koje su sudjelovale u istraživanju priznala je da toliko uživa u svojoj slobodi da je malo vjerojatno da će se ponovno skrasiti.

Dan Rubel, jedan od voditelja istraživanja, izjavio je da je ideja da žene trebaju prihvatiti svoje godine te se skrasiti i posvetiti obitelji jednostavno stvar prošlosti.