Ljubav i seks ZNANSTVENO DOKAZANO

Žene koje rade ovo više uživaju u seksu

  • Autor: tportal.hr
  • 7.9.2012 10:14:27
  • 7.9.2012 9:28:14

Popularni časopis daje ženama pozitivan stav prema seksu, tvrdi nova studija u kojoj se navodi da će čitateljice Cosmopolitana vjerojatnije ulaziti u seksualne odnose tražeći užitak

Nova studija pokušala je dokazati da čitanje časopisa poput Cosmopolitana ugrađuje čitateljicama pozitivan stav prema predbračnom seksu, prenosi Daily Mail.

Studija Sveučilišta u Michiganu, objavljena u časopisu Psychology of Women Quarterly, ocjenjivala je reakcije 160 sudionica nakon čitanja ženskih časopisa u usporedbi s čitanjem seksualno neutralnog sadržaja u drugim magazinima.

Rezultati su pokazali da će žene koje čitaju tekstove u Cosmu, a koje su znanstvenici nazvali 'općenitim seksualnim scenarijima', vjerojatnije opisati predbračni seks kao rekreativnu, a ne rizičnu aktivnost. Također će češće podržavati ideju seksualne asertivnosti usmjerene vlastitom užitku, umjesto užitku partnera. Vjerne čitateljice Cosma rjeđe će pristati na submisivne seksualne uloge, a žene koje su manje upoznate s tim sadržajem vjerojatnije će pristati na takav pristup seksu.

212990 ,212799,212513 ,212080

'Pod uredništvom Helen Gurley Brown, Cosmopolitan je zadržao reputaciju seksualno eksplicitnog magazina', kažu autorice studije, Janna L. Kim i L. Monique Ward, objašnjavajući zašto su izabrale taj časopis. Dodale su i to da je taj magazin, osim što je popularan među mladim ženama u Sjedinjenim Državama, bio predmetom nekoliko recentnih analiza.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više