KAMA SUTRA ZA VJERNIKE JE HIT

Seksi priručnik poljskog svećenika postao bestseler

14.05.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Pažnju javnosti privukao je seksi priručnik poljskog svećenika u kojem savjetuje bračne parove kako imati sočan seksualni život prepun maštarija. Knjiga je naišla na odličan odaziv kod Poljaka pa je u mjesec dana rasprodana cijela naklada, a već se priprema i drugo izdanje, a knjiga će se prevesti na talijanski, engleski i slovački

Svećenik Ksawery Knotz objavio je seksualni priručnik pod nazivom 'Seks kakav ne poznajete. Za bračne parove koji vjeruju u Boga', a taj je priručnik u Poljskoj već prozvan katoličkom Kama Sutrom. Najzanimljivije je svakako to što otac Knotz ide protiv uvriježenih tradicionalnih stavova Katoličke crkve prema seksu.

Franjevački redovnik ima i svoju web stranicu, na kojoj također dijeli savjete o seksu. Očito ponukan dobrom posjećenošću svoje web stranice, odlučio je savjete i ukoričiti. Priznao je da je knjigu napisao najviše zato što je osjetio potrebu da progovori o seksu, koji Katolička crkva još uvijek smatra tabuom.

'Seks bih usporedio s nogometom. Postoje neka pravila, ne smiješ, recimo, napraviti prekršaj ili izbaciti loptu izvan terena. Međutim, ono što se događa na terenu uključuje utakmice drukčijih standarda, različitih liga. Može biti sjajnih utakmica, ali i onih dosadnijih', objašnjava svećenik.

Iako su mu spočitavali da kao svećenik u celibatu nema dovoljno znanja ili iskustva da piše o seksu, on je odgovorio da mu je slušanje brojnih bračnih parova koji su mu pričali o svom seksualnom životu bilo više nego dovoljno.

Seks u braku, naglašava svećenik, ne smije biti dosadan već sočan, iznenađujući i maštovito upakiran. U priručniku tako između ostalog stoji: 'Svaki čin kojem je cilj uzbuđenje je dozvoljen i udovoljava Bogu. Tijekom seksualnog odnosa parovi mogu iskazati ljubav na bilo koji način, a jedno drugom mogu ponuditi najviše nakon nježnosti.'