tportal.hr

Zagreb
+17
Osijek
+15
Pula
+17
Rijeka
+21
Zadar
+15
Split
+20
Dubrovnik
+20

NEVJEROJATNA OTKRIĆA

Kako sperma utječe na žensko zdravlje?

Sperma je dobra i za žensku kožu jer zbog svojih sastojaka blagotvorno djeluje i na taj dio tijela

Datum objave:
22.8.2012 12:18

Zadnja izmjena:
22.8.2012 13:54

Vezane teme

Oralni seks dobar je za žensko zdravlje, otkriva najnovije istraživanje znanstvenika sa sveučilišta New York. Tajna je u ejakulaciji, odnosno spermi koja, kako otkrivaju znanstvenici, blagotvorno djeluje na žene: daje im osjećaj sreće, poboljšava im san i sprečava nastanak depresije.

Sperma je dobra i za kožu jer zbog svojih sastojaka blagotvorno djeluje i na taj dio tijela. 'Znamo već da seks poboljšava imunitet, a sada znamo i da žene mogu imati veliku psihičku i fizičku korist od sperme', istaknuo je psiholog Steven Platek koji je radio na istraživanju.

Znanstvenici su istraživali seksualne živote 293 studentice koje su ispunjavale anonimne upitnike. Potom su analizirali njihove odgovore uspoređujući ih s njihovim zdravstvenim stanjem. Zaključak je: žene koje su češće u dodiru sa spermom imaju bolje psihofizičko zdravlje.

Znanstvenici ističu da to ne znači da su sretne samo žene koje imaju bogat seksualni život. Napominju da je riječ o tomu da sperma može povećati već postojeći stupanj sreće i zadovoljstva žene.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr