TAJNI ZNAKOVI

Kako znati da vas partner zaista voli?

13.08.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Nova studija pozabavila se pitanjem kako znati da vas vaš partner zaista voli, a rezultati istraživanja su i više nego zanimljivi. Naime, kako tvrdi studija, kada su zaljubljene, žene su puno romantičnije, a muškarci svoju ljubav pokazuju tako što će oprati suđe ili pak predložiti nešto sasvim novo u spavaćoj sobi

Kako su pokazali rezultati nove studije, ako muškarac želi znati koliko ga zaista njihova partnerica voli, sve što treba je promotriti koliko ga često grli i ljubi, piše Daily Mail. Istraživanje Sveučilišta Teksas pokazalo je da muškarci nisu prirodno romantični, a njihovo shvaćanje romantike svodi se na pomaganje u kućnim poslovima te 'igranje' u spavaćoj sobi.

Međutim, to ne znači da muškarci ne mogu voljeti jednako snažno kao i žene, oni jednostavno svoje osjećaje izražavaju na drugačiji način. Istraživanje koje je provelo Sveučilište u Teksasu na 168 bračnih parova pokazalo je da žene pokazuju ljubav skrivajući negativne misli i osjećaje, a muškarci u sretnom braku punom ljubavi više vremena provode s partnericom te dijele s njom kućanske poslove kao što je pranje suđa, ali i sudjeluju u zajedničkim hobijima.

Nakon provedenog istraživanja znanstvenici su zaključili da ljubav u braku žene pokazuju naglašenim emocijama, a muškarci inicirajući zajedničke aktivnosti, piše Daily Mail. Tako će žene koje vole svoje partnere rjeđe prigovarati, a češće će ih grliti i ljubiti. Naime, prema riječima znanstvenika, zaljubljene žene se prvenstveno koncentriraju na potiskivanje negativnih misli i osjećaja da bi stvorile zdrav emocionalni odnos u braku.

Zaljubljeni muževi pak češće su predlagali i inicirali seks, jer upravo je spolni odnos, prema riječima znanstvenika, važan kanal kroz koji muškarci izražavaju ljubav.