Ljubav i seks PUTENOST NA CIJENI

Kad se muškarci najviše pale na žene s oblinama?

  • Autor: tportal.hr
  • 9.8.2012 11:44:07
  • 9.8.2012 9:52:27

Kada im na poslu i u financijama ne cvatu ruže, muškarci će radije odabrati putenu Christinu Hendricks nego mršavu Angelinu Jolie

Kad im život počinje kliziti iz ruku, muškarci očito žele nešto zgrabiti u ruke. Naime, najnovije istraživanje otkriva da u stresnim životnim razdobljima muškarce više privlače punije žene s oblinama. Dakle, kada im na poslu i u financijama ne cvatu ruže, muškarci će radije odabrati putenu Christinu Hendricks nego mršavu Angelinu Jolie.

Psiholozi s londonskog Sveučilišta Westminster proveli su istraživanje u kojemu je sudjelovalo 80 muškaraca normalne tjelesne težina. Jedna polovica ispitanika sudjelovala je u intervjuima kojima je cilj bio da ih opterete te da se nakon njih osjećaju zabrinuto i nesigurno. Nakon intervjua, obje skupine muškaraca gledale su fotografije žene različitih tjelesnih figura.

Iako nijedna skupina muškaraca nije pokazala odbojnost ni prema jednoj od žena na fotografijama, ipak je uočeno da su muškarcima u tzv. stresnoj skupini puno draže putene žene s izraženim oblinama. Muškarcima u skupini koja nije bila izložena stresu, privlačnije su bile mršave žene.

Psiholozi smatraju da su tijekom stresnih razdoblja muškarcima draže punije žene zato što djeluju zrelije, a upravo zrelost i traže kada im društvene i ekonomske okolnosti ne idu na ruku. Dakako, to se vjerovanje odvija na podsvjesnoj razini.

'Fizička zrelost povezana je sa sposobnošću nošenja s teškim i prijetećim situacijama. Atributi putenih žena muškarcima zapravo djeluju kao simboli snage, kontrole i nezavisnosti. Upravo su to kvalitete koje dobro dođu u teškim vremenima', pojasnio je dr. Viren Swami. Dodao je da privlačnost očito nije stalna i nepromjenjiva kategorija, nego na nju snažno utječu mnoge društvene okolnosti.

207991,207923,206142,194620
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više