BRAČNI ŽIVOT

Koliko seksa tjedno je dovoljno?

02.08.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Prosječni parovi prakticiraju seks jednom do dva puta tjedno. Dakako, godine tu imaju ključnu ulogu

Količina seksa u braku oduvijek je tema koja izaziva mnogo zanimanja. Koliko puta tjedno je dovoljno? Može li netko uopće dati odgovor na to pitanje? Na to su pokušala

odgovoriti i brojna istraživanja, ali su rezultati u svakom od njih bili različiti.

No jedno se otkriće ipak proteže svim istraživanjima – prosječni parovi prakticiraju seks jednom do dva puta tjedno. Dakako, i godine tu imaju ključnu ulogu. Svježi bračni parovi u dvadesetima i ranim tridesetima imaju bogatiji seksualni život i katkada se događa da prakticiraju seks i po nekoliko puta dnevno. Kod parova koji su dobno stariji, ali su i dulje u braku, seksualni susreti nešto su rjeđi.

Muškarci i žene različito gledaju na količinu seksa u braku te stoga u istraživanjima daju i različite odgovore. Muškarci najčešće žele više seksa, a žene pak smatraju da ne treba pretjerivati.

Dakle, pravog odgovora na pitanje s početka teksta nema. Ključ je u kompromisu. Tjedno treba biti onoliko seksa koliko vam oboma odgovara. Kako biste dobili svoj vlastiti odgovor, nužno je u braku imati otvorenu komunikaciju. To je, dakle, prvi korak do zdravog seksualnog života.