LOŠA VIJEST ZA FUFICE

Inteligentne žene više uživaju u seksu

12.05.2009 u 09:24

Bionic
Reading

Atraktivan izgled pruža veći izbor muškaraca, no zato emocionalna inteligencija ženama odnosi više uživanja u krevetu. Novo istraživanje pokazalo je da pametne žene više uživaju u krevetu od praznoglavih fufica

Istraživanje koje je obuhvatilo više od 2.000 blizanki pokazalo je da one s većom emocionalnom inteligencijom imaju i veći broj orgazama. Emocionalna inteligencija je sposobnost upravljanja i svojim i tuđim osjećajima. Tako žene koje jako dobro poznaju svoje osjećaje imaju dvostruko više orgazama od onih sklonih inhibicijama.

Rezultati ovog istraživanja mogli bi biti od koristi psihološkim savjetnicima jer prema nekim statistikama oko 40 posto žena se žali da ne može u potpunosti ili gotovo nikako uživati u seksu.

'Ova saznanja pokazuju da je emocionalna inteligencija prednost u mnogo aspekata života, uključujući i spavaću sobu. Stoga će ovo istraživanje pomoći u razvoju bihevioralne i kognitivne terapije, kojima se poboljšava seksualni život žena', rekao je profesor Tim Spector, voditelj ovog istraživanja s King's Collegea u Londonu.

Profesor Spector ispitao je 2.035 blizanki u dobi od 18 do 83 godine o njihovim seksualnim životima. Trebale su ocijeniti svoju sposobnost postizanja orgazma na ljestvici od jedan do sedam, gdje je jedan značilo nikad, a sedam uvijek.

Također su ispunile upitnik prema kojem im je izmjerena emocionalna inteligencija. Rezultati su pokazali da su one koje su najbolje poznavale svoje osjećaje imale i najviše orgazama, tijekom masturbacije i seksualnog odnosa.

Osim toga, emocionalna inteligencija omogućuje ženama lakše maštanje u spavaćoj sobi jer utječe na njihovu sposobnost da komuniciraju s partnerima o svojim seksualnim očekivanjima i željama.