Ljubav i seks RIJEČ STRUČNJAKA

Holivudski filmovi loše utječu na naše seksualne živote

  • Autor: tportal.hr
  • 26.7.2012 11:15:23
  • 26.7.2012 10:30:48

Djeca koja odrastaju na holivudskim filmovima u kasnijim godinama postaju promiskuitetnija, ali i izloženija opasnim rizicima

Ako je vjerovati rezultatima najnovijeg istraživanja, holivudski filmovi iznimno loše djeluju na seksualne živote. Zašto? Čin seksa prikazuju potpuno nerealno, a mnogim ljudima tijekom odrastanja upravo su holivudski filmovi glavni odgojni materijal u pogledu seksa.

Američki psiholozi proučavali su gledateljske navike 1.228 djece u dobi od 13 do 14 godina. Šest godina kasnije ispitivali su ih o njihovim seksualnim životima. Pokazalo se da su oni koji su odrastali na holivudskim filmovima, bili promiskuitetniji, nisu koristili prezervative i češće su prakticirali neobavezne seksualne veze.

Njihovo ponašanje nije začudilo psihologe s obzirom na to da se, primjerice, u takvim filmovima nikada ne vide glumci kako koriste kondome. Usto, glavni likovi koji su prikazani u pozitivnom svjetlu, često mijenjaju partnere ili partnerice te nerijetko prakticiraju i seks na jednu noć s potpunim strancima.

Iako su popularni, holivudski filmovi očito ne mogu biti materijal za seksualni odgoj. Psiholozi stoga savjetuju roditeljima, ali odgojnom osoblju da informiraju djecu u seksu te da im ukažu na nedostatke holivudskih filmova koji mogu biti vrlo privlačni, a samim time i potencijalno opasni za njihove seksualne živote.

197354,194476,182657 ,175139
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više