VRUĆE FANTAZIJE

Evo o kakvom seksu volimo maštati

26.07.2012 u 10:04

Bionic
Reading

Seksualne fantazije nas ne čine droljama, niti unose nered u stvarni odnos koji imamo, one su znak da smo zdrava seksualna bića

Ovo ste čuli i prije: mozak je naš najsnažniji spolni organ. Ali što se događa unutar tog moćnog organa uglavnom ovisi u spolu
Prema novom istraživanju, iako i muškarci i žene imaju često intimne i romantične maštarije o svojim partnerima, fantaziraju na

vrlo različite načine.

Dok muškarci najčešće maštaju o 'istraživačkom' seksu, žene se sklonije maštanju o ugodnim seksualnim susretima, tvrdi tim znanstvenika sa Sveučilišta u Granadi.

No mnogi ispitanici, bez obzira na spol, maštali su o negativnim seksualnim iskustvima. Nova španjolska studija provedena među ispitanicima od 18 do 73 godina starosti otkriva tajne naših najluđih seksualnih snova i pokazuje da nevjerojatnih 80 posto ispitanika priznaje kako mašta o 'neugodnim' scenarijima.

Istraživački odnosi, poput grupnog seksa, swinganja, promiskuiteta i orgija, češće su zamišljali muškarci. Također, definicije 'neugodnog' i 'ugodnog' su drugačije s obzirom na spol. Kod muškaraca, najčešća neugodna fantazija je homoseksualni odnos, a za žene jedna od najčešćih bilo je prisiljavanje na spolni odnos. Žene maštaju o submisivnom seksu u prosjeku samo jednom u životu, ali muškarci imaju negativne seksualne fantazije ponekad i jednom godišnje.

Ispitanici, koji su svi bili u heteroseksualnim odnosima najmanje šest mjeseci, potvrdili su davno vjerovanje da muškarci razmišljaju o seksu više od žena.

Seksualne fantazije, utvrdila je studija, favoriziraju neke aspekte seksualnih želja i uzbuđenja. Dr. Logan Levkoff u Huffington Postu objašnjava kako bismo trebali imati aktivne seksualne fantazije. 'Seksualne fantazije ne čine nas droljama niti sugeriraju da imamo problema u našem trenutnom odnosu. Fantazije su znak da smo zdrava seksualna bića', kaže Levkoff.