Ljubav i seks VJEČNA ENIGMA

Muškarce seksualno privlače njihove prijateljice?

  • Autor: tportal.hr
  • 25.7.2012 11:04:38
  • 25.7.2012 10:24:10

Mogu li žene i muškarci biti prijatelji? Iako je to pitanje mnogo puta postavljeno, točan odgovor još uvijek se ne zna. Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, onda je odgovor – vrlo teško

Prijateljstvo muškarca sa ženom zasniva se na seksualnoj privlačnosti – neovisno o tomu je li muškarac u vezi ili nije, pokazuje najnovije istraživanje. Žene pak više preferiraju platonska prijateljstva s muškarcima, a s vremenom mogu poželjeti više, ako je njihova ljubavna veza u krizi.

Znanstvenici kažu kako rezultati najnovijeg istraživanja imaju negativne posljedice za ljude u dugim vezama. Naime, ljudski nagon za razmnožavanjem prepreka je istinskom prijateljstvu između muškaraca i žena.

U istraživanju je sudjelovalo 88 muško-ženskih prijateljskih parova, a morali su ocjenjivati međusobnu privlačnost. Muškarce su uglavnom seksualno privlačile njihove ženske prijateljice, i to neovisno o tomu u kakvom su ljubavnom statusu.

Zanimljivo je i kako ispitani muškarci misle da su njihove prijateljice zainteresirane za njih u seksualnom smislu, što uglavnom nije bio slučaj. Žene nisu svjesne takve muške percepcije i svoja prijateljstva s muškarcima najčešće doživljavaju platonski, posebno ako već imaju ljubavne veze. One slobodne pak znaju razviti seksualnu privlačnost prema svojim prijateljima.

203058,199172 ,188921 ,195970
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više