ZA STRASTVENE TRENUTKE

Od ovoga će vam frcati iskre među plahtama

07.10.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Strast u spavaćoj sobi se ugasila, a želju za seksom ni ne osjećate? Prije negoli posegnete za seksi igračkama i donjim rubljem, prvo se opskrbite super namirnicama koje jačaju libido, a pod plahte unose nemir

Postoje brojni razlozi zašto strast nestaje iz spavaće sobe, no kako biste se osigurali da se to ne dogodi, potrebno je složiti i odgovarajući meni, a hladnjak napuniti odabranim namirnica. Doktorica Cecilia Tregear upozorava na činjenicu kako se razina libida lako može smanjiti i zbog nedovoljne razine hormona u organizmu, piše Mirror.com. Ukoliko su se i vaše iskrice u spavaćoj sobi počele gasiti, možda je vrijeme da uvedete promjene u kuhinji koje će se odraziti i na promjene u spavaćoj sobi.

Šparoge
Možda su šparoge pomalo očit izbor, no u kombinaciji s pravim ambijentom i partnerom, ova namirnica mogla bi vas oraspoložiti te potaknuti na strast. Šparoge, s pomalo seksualnim konotacijama i izgledom, uza sve su i vrlo hranjive. Šparoge prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja i nakon romantične večere prepustite se vrućoj strasti.

Sok od nara
Istraživanje Sveučilišta Queen Margaret u Edinburghu otkrilo je kako se kod muškaraca i žena koji su u jednom danu pili čašu stopostotnog soka od nara bilježi porast testosterona u slini, koji utječe na jačanje libida. Na kraju studije, muški hormon testosteron, koji jača libido i kod žena i kod muškaraca, poveća se između 16 i 30 posto. Osim jačanja libida, sok od nara smanjuje i osjećaj stresa, koji zna biti poprilično učinkovit ubojica strasti.

Čaša vina može itekako popraviti stanje u spavaćoj sobi
Čili
Čili i đumbir potiču protok krvi kroz tijelo, ali isto tako i podižu temperaturu, pa jedan od simptoma može biti blago znojenje – a upravo su to faktori koji oponašaju seksualno uzbuđenje. Stoga, ukoliko želite sebi i partneru priuštiti nezaboravan doživljaj u spavaćoj sobi, u dok kuhate ubacite malo začina.

Jetrica
Niska razina željeza može utjecati na fizičku izdržljivost koja je potrebna za igre ispod plahti. Ipak, više od petine žena u dobi od 19 do 64 godine u organizam unese premalu količinu željeza. Dobra vijest je da porcija telećih, pilećih ili svinjskih jetrica u organizam unosi čak 100 posto dnevne potrebe za željezom. Nemasna govedina i dagnje su isto tako dobar izvor željeza, a vegetarijanci bi trebali posegnuti za mahunarkama i indijskim orašćićem.

Losos
Omega-3 masne kiseline koje se nalaze plavoj ribi, kao što je losos, skuša i srdela, omogućava neometano kruženje krvi te dobru prokrvljenost. Čak u 75 posto slučajeva muškaraca s problemima s potencijom utvrđeno je kako je odgovorni krivac upravo loša prokrvljenost. Osim toga, omega-3 masne kiseline povećavaju izlučivanje hormona dehidroepiandrosterona (DHEA) za koji se smatra da jača libido.

Crveno vino
Pijenje male količine alkohola može podići razinu dopamina, spoja u mozgu koji je ključan u postizanju orgazma. A upravo je to ključni razlog, prema riječima doktora Tregeara, zašto nas čaša vina dovodi u raspoloženje za vođenje ljubavi. Kako bi atmosfera u spavaćoj sobi bila usijana, birajte ona vina koja sadržavaju oligomeric proanthocyanidins ili procyanidins, odnosno biljne antioksidanse koji povećavaju protok krvi, u cijelom tijelu, uključujući i područje genitalija. No valja pripaziti i ne pretjerati, jer sve više od čaše vina imat će suprotan učinak.

Zobena kaša
Možda zvuči pomalo nevjerojatno, no u nekim kulturama zobene kaše su već dugo vremena smatrane hranom koja pojačava želju za seksom. Zob sadrži hranjive vrijednosti koje povećavaju razinu testosterona. Stoga valja ponekad doručkovati zobenu kašu, pogotovo ako se uzme u obzir zajamčena užarena atmosfera pod plahtama.

Kardamon
Ovaj začin je fantastična seksi tajna koja dolazi s Bliskog istoka. Upravo je kardamom začin koji kineski liječnici znaju prepisati, s dozom od pet grama dnevno, u slučaju smanjene seksualne želje. Kardamon je stimulans koji utječe na opće blagostanje: sjemenke, ili u indijskim jelima, ili ga pak valja dodati u rižin puding i kavu.

Cikla
Visoka razina nitrata u cikli proizvodi plin koji se zove dušikov oksid u krvi, a taj plin širi krvne žile, poboljšava prokrvljenost te aktivira okidače muške erekcije. Dnevna doza od 250 mililitara ciklinog soka ili 100 grama kuhane cikle povećat će razinu dušika.