NISTE JEDINI

Kako roditeljstvo uništava seks u vezi

05.07.2012 u 09:23

Bionic
Reading

Kada par dobije dijete, čari roditeljstva mogu loše utjecati na seksualni život, čak ga i ugasiti

Dolaskom bebe u obitelj sve je teže pa i održavati intimu, a šest od deset parova koji su postali roditelji rekli su da se manje seksaju. Osim lošeg seksualnog života, trećina ispitanika rekla je da se više svađaju.

Četiri od deset novopečenih roditelja također je reklo da im je partner manje privlačan, a 63 posto priznalo da im je seksualni život nikakav.

Oko 61 posto ispitanika reklo je da im novi način života s bebom oduzima toliko vremena da samo jednom mjesečno imaju malo kvalitetno druženje kao par.

Anketu je radila stranica za roditeljstvo Yano.co.uk, a pokazalo se da 42 posto muškaraca ženu nakon porođaja smatra manje privlačnom. Tu su i razmirice oko kućanskih poslova, financijskih problema i brige o djetetu.

Više od pola parova svađa se oko financijskih problema, a 41 posto raspravlja tko će odraditi poslove po kući. Šest posto parova razdvojilo se i prije rođenja bebe, pet posto kaže da se seksaju jednom godišnje, a 28 posto supružnika seksa se jednom mjesečno.

Savjetnik Patrick Wanis ističe da se roditelji ne bi smjeli odricati ljubavnog života kada dođe beba.
'I dalje treba izlaziti, planirati budućnost i tražiti najbolje jedno u drugom. I djeci je važno da osjete ljubav između roditelja', rekao je Wanis za Telegraph