Ljubav i seks PUT DO VRHUNCA

Kako do orgazma?

  • Autor: tportal.hr
  • 2.7.2012 8:14:36
  • 2.7.2012 8:00:00

Prepreke orgazmu najčešće se kriju u glavi, ali dobra je vijest da je to moguće relativno lako riješiti

Orgazam je sveti gral seksualnog života, a mnoge žene još uvijek za njim bezuspješno tragaju. Katkada problemi mogu biti fizičke prirode i ako sumnjate da je to razlog zbog kojeg ne doživljavate orgazme, onda biste svakako trebale posjetiti liječnika i razgovarati s njim o tomu.

No prepreke orgazmu najčešće se kriju u glavi. To su razna ograničavajuća uvjerenja koja mnoge žene sprječavaju da istinski uživaju u seksualnom životu. Ako želite to promijeniti, donosimo vam nekoliko savjeta seksologa koji će vam pomoći da doživite česte orgazme.

Što vas uzbuđuje?
Ako niste sigurni što vas istinsku uzbuđuje, posvetite malo vremena toj temi i razmislite o tome. To je iznimno važno jer je to prvi korak do vrhunskog orgazma. Vi morate znati što je to što vas pali kako biste znali prenijeti partneru. Ne zaboravite, on ne može čitati vaše misli.

196516,200031,197709,195393

Isključite negativne glasove u glavi
Mozak je najvažniji seksualni organ. Zašto? Ako u glavi stalno razmišljate kako niste dovoljno lijepi i dobri, kako nešto ne radite
Thinkstock
Orgazam zna izostati zbog 'prepreka' u glavi
dobro i slične negativne misli, postizanje orgazma bit će ne moguće. Naučite isključiti te negativne glasove, opustite se i prepustite se užitku. Stres i negativnost najveći su ubojice dobrog seksualnog života.

Čuvajte zdravlje
Zdravlje je vrlo važan element odličnog seksualnog života. Ako vam je narušeno zdravlje, bit će vam narušen i seksualni život. Pobrinite se za sebe. Svakako u svakodnevicu uključite zdravu prehranu, vježbajte, ne konzumirajte alkohol, cigarete i drogu. Svi ti štetni sastojci utječu na vaš libido, a samim time i na seksualni život. Čuvajte svoje zdravlje!

Zaboravite sve što ste čuli
Sve ono što ste pročitali u medijima ili što vam prijateljice 'dobronamjerno' pričaju – zaboravite! Živite vlastiti seksualni život prema svojim pravilima. Orgazam od 10 minuta? Pet uzastopnih orgazama? Pustite ih neka pričaju i pišu, vi pronađite vlastiti put i uživajte u seksu. Nitko kao vi ne zna što vas najsigurnije vodi do orgazma.

Uživajte u vlastitom tijelu

Jedno je istraživanje pokazalo da žene koje su zadovoljne izgledom vlastita tijela, više uživaju u seksu i lakše doživljavaju orgazam. Ako vi još uvijek vodite rat sa svojim tijelom, vrijeme je da ga naučite u potpunosti prihvaćati – ma kako ono izgledalo. Prihvaćanje vlastitog tijela, važan je preduvjet u uživanju u seksualnom životu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više