TIME OUT

Je li ovo ključ sretne veze?

28.06.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Glumica Helena Bonham Carter i njezin partner, redatelj Tim Burton spavaju u odvojenim kućama kako bi njihov odnos bio jači. Ako si ne možete priuštiti takve drastične mjere, čini se da i spavanje u odvojenim spavaćim sobama može pomoći

Jedan od 10 britanskih parova spava u različitim sobama i tvrde kako je njihova veza jaka, pokazuju rezultati novog istraživanja.

Osim toga, trećina parova odvojeno odlazi na godišnje odmore, a više od petine parova često si priušte 'time out' kako bi radili različite stvari, primjerice bili s prijateljima ili obitelji. 39 posto parova vjeruje kako je njihov odnos zdraviji jer imaju neovisnost, dok ih pet posto misli da su odvojene sobe jedan od glavnih razloga zajedničke sreće.

U prosjeku, parovi provode samo 22 sata zajedno tijekom radnog tjedna, a gotovo polovica parova okrivljuje naporne radne rasporede za nedostatak kvalitetnog vremena koje provode zajedno. 20 posto ne provodi više vremena s parterom jer se druže s prijateljima, a 16 posto za to krivi odlaske u teretanu. U anketi je ispitano više od 1.000 ljudi u dobi od 18 ili više godina, a pokazalo se da 10 posto muškaraca ima svoju sobu za igru, dok žene imaju toaletnu sobu.

Zanimljivo, pet posto bi radije provelo noć sa svojom mačkom ili psom nego s partnerom. Nadalje, 19 posto parova jedan obrok dnevno ne jede zajedno.

Kao dokaz da se suprotnosti privlače, 15 posto ispitanika sebe opisuje kao suprotnost svom partneru, a 44 posto ih vjeruje da su različiti interesi ili hobiji garancija jačeg odnosa, piše Daily Mail