Ljubav i seks IGLOM PROTIV TRUDNOĆE

Injekcija kao kontracepcija za muškarce

  • Autor: D. J.
  • 6.5.2009 18:15:03
  • 6.5.2009 17:55:03

Tijekom dvogodišnjeg istraživanja svega je jedan od sto muškaraca koji je dobio injekciju s kontracepcijskim sredstvom uspio oploditi svoju partnericu, što se smatra izuzetno dobrim rezultatom

Kao što je uglavnom poznato, nijedno sredstvo za kontracepciju nije sto posto pouzdano, pa tako i jedan do dva posto žena zatrudni unatoč korištenju pilule za kontracepciju.

Tijekom dvogodišnjeg istraživanja provedenog u Kini, muškarci su svaki mjesec dobivali po 500 mg testosterona. Ni kod jednog od sto muškaraca koji su bili uključeni u ovo istraživanje nije primijećena nikakav nuspojava. Te injekcije koje sadrže testosteron rade po principu smanjenja folikulostimulirajućeg i luteinizirajućeg hormona, zbog čega se prekida proizvodnja sperme. No ispitivanje je i dokazalo da se količina muških spolnih stanica vraća u normalu poslije gotovo šest mjeseci.

Svi rezultati ovog zanimljivog istraživanja bit će objavljeni u lipanjskom izdanju medicinskog magazina Dnevnik kliničke endokrinologije i metabolizma.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više