Ljubav i seks UMJESTO NOGOMETA

Norvežani pozvani na 'sex hour' uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na 'sex hour' u četvrtak navečer s partnericom ili partnerom koji dobrovoljno pristaju na seks, uz obaveznu upotrebu kondoma, nastojeći na taj način podići javnu svijest o sigurnome seksu

Iz RFSU-a pozivaju Norvežane da se na sat vremena odreknu gledanja večerašnjeg tv-prijenosa nogometne utakmice između Češke i Portugala te se odaju seksualnom užitku uz obaveznu zaštitu.

Kampanja je pokrenuta nakon što su objavljeni rezultati istraživanja prema kojima su Norvežani seksualno najaktivniji Skandinavci, no istodobno najrjeđe koriste zaštitu tijekom seksualnog odnosa, izlažući sebe i partnera, odnosno partnericu potencijalnim spolno prenosivim bolestima, osobito vrlo proširenoj klamidiji.

'Naš moto je - seks je dobar i poboljšava vaše zdravlje', rekao je seksolog RFSU-a Sidsel Kloeew. Rezultati istraživanja pokazali su da 62 posto Norvežana u dobi od 20 do 35 godina tijekom zadnjeg neobaveznog seksualnog odnosa nije koristilo nikakvu zaštitu. U Norveškoj se godišnje zabilježi 20.000 novih slučajeva zaraze klamidijom. Kloeew smatra kako je važno podići javnu svijest o sigurnome seksu. 'Dečki, neka vam ovo bude izazov!', poručio je Norvežanima.

198941,200346,200123,139858
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više