Ljubav i seks EMOCIONALNO NEZADOVOLJSTVO

I muškarci i žene varaju iz istog razloga!

  • Autor: tportal.hr
  • 21.6.2012 11:55:20
  • 21.6.2012 9:37:45

Osjećaj neželjenosti, nevoljenosti i neprihvaćenosti, odnosno općenitog emocionalnog nezadovoljstva, gura ljude u tuđe krevete, pokazuje istraživanje

Koji je glavni razlog zbog kojeg ljudi varaju? Neki smatraju da je to zbog želje za seksom, i to boljim od onoga koji imaju u vlastitom krevetu, ali to ipak nije točno. Naime, najnovije istraživanje otkriva da iza većine prevara – i kod žena, ali i kod muškaraca – stoji zapravo emotivno nezadovoljstvo.

Kako su otkrili stručnjaci koji su radili na istraživanju popularne internetske stranice Yourtango.com, osjećaj neželjenosti, nevoljenosti i neprihvaćenosti, odnosno općenitog emotivnog nezadovoljstva, gura ljude u tuđe krevete. Nezadovoljstvo postojećim seksualnim životom drugi je razlog prevare.

Istraživanje je pokazalo i da razvitak tehnologije pridonosi varanju, a posebno su za to zahvalne društvene stranice poput Facebooka i Twittera. Upravo su društvene stranice postale platforme za sve učestalije prevare. Katkada takve veze u virtualnom svijetu ostaju virtualne, a katkada se prenesu i u stvarni život.

'Nekima će to možda djelovati iznenađujuće, ali mnogi muškarci ne traže samo seksualnu povezanost, nego traže i emotivnu bliskost. Ako tu bliskost izgube s partnericom, traže je negdje drugdje', istaknula je dr. Susan Heitler koja je radila na istraživanju.

195758,194891 ,185242,174380
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više