tportal.hr

Zagreb
+17
Osijek
+19
Pula
+20
Rijeka
+19
Zadar
+19
Split
+22
Dubrovnik
+20

NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Napaljena'

Algoritam i tportal.hr vam poklanjaju tri primjerka knjige 'Napaljena', autorice Maje Sačer.

Datum objave:
18.6.2012 9:59

Zadnja izmjena:
28.6.2012 10:07

'Kad se dogodilo prvi put, mislila je kako je to plod njezine mašte. Drugi je put bila uvjerena da je od umora. Kod trećeg je sumnjala da je poludjela, a četvrti je konačno odlučila potražiti pomoć. Ipak, dosad se na to nije uspjela prisiliti, od očajnog straha da će biti ismijana. Tko bi uopće povjerovao u fantomske orgazme?'

Rečenici iz romana 'Napaljena' Maje Sačer bi valjalo još dodati i temeljnu dvojbu: jesu li nesputani i intenzivni orgazmi koji se nekontrolirano, bez očitog povoda, počinju događati glavnom liku romana Tijani prokletstvo ili blagoslov? Tko ne bi potpisao takav ugovor s đavlom ili onime tko je već nadležan za sladostrašće: česti orgazmi, potpuni, bez muke i kompliciranih odnosa s partnerima, nešto kao seksualna samodostatnost koja ne isključuje ni odnose s partnerima?

No, za seks postoji vrijeme i mjesto, povod i razlog, pa je ovaj orgazmički blagoslov zbunjujući, ako ne i izluđujući dar međunožja s kojim se treba nositi, u koji nitko neće povjerovati, od kojega se mora posumnjati u vlastito psihičko zdravlje.

Odjednom, Tijanin život se komplicira preko svake mjere, njezini odnosi s partnerima su trajno narušeni, na poslu je gledaju čudno i poprijeko, psiholozi su zbunjeni, a tortura orgazmima ne posustaje. Tijana postaje detektivka u štiklama koja istražuje – samu sebe.

Mlada pravnica i spisateljica Maja Sačer za sebe kaže da piše otkako je naučila slova, iako preciznije navodi dvanaestu godinu, kada za vrijeme uzbuna nije imala što drugo raditi u skloništu. U mlađim danima igrala se poezijom, a u ladici čuva i nekoliko neobjavljenih romana. Priče je dosad objavljivala u Vijencu, Zarezu, Republici i Knjigomatu. Prošle godine objavila je svoju prvu zbirku priča intrigantna naslova 'Božji grijesi'.


Knjige su osvojile:

Ines Santovac
Radmila Birač
Suzana Štrk


Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.
198878,198687,196781,198864

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr