NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Napaljena'

18.06.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Algoritam i tportal.hr vam poklanjaju tri primjerka knjige 'Napaljena', autorice Maje Sačer.

'Kad se dogodilo prvi put, mislila je kako je to plod njezine mašte. Drugi je put bila uvjerena da je od umora. Kod trećeg je sumnjala da je poludjela, a četvrti je konačno odlučila potražiti pomoć. Ipak, dosad se na to nije uspjela prisiliti, od očajnog straha da će biti ismijana. Tko bi uopće povjerovao u fantomske orgazme?'

Rečenici iz romana 'Napaljena' Maje Sačer bi valjalo još dodati i temeljnu dvojbu: jesu li nesputani i intenzivni orgazmi koji se nekontrolirano, bez očitog povoda, počinju događati glavnom liku romana Tijani prokletstvo ili blagoslov? Tko ne bi potpisao takav ugovor s đavlom ili onime tko je već nadležan za sladostrašće: česti orgazmi, potpuni, bez muke i kompliciranih odnosa s partnerima, nešto kao seksualna samodostatnost koja ne isključuje ni odnose s partnerima?

No, za seks postoji vrijeme i mjesto, povod i razlog, pa je ovaj orgazmički blagoslov zbunjujući, ako ne i izluđujući dar međunožja s kojim se treba nositi, u koji nitko neće povjerovati, od kojega se mora posumnjati u vlastito psihičko zdravlje.

Odjednom, Tijanin život se komplicira preko svake mjere, njezini odnosi s partnerima su trajno narušeni, na poslu je gledaju čudno i poprijeko, psiholozi su zbunjeni, a tortura orgazmima ne posustaje. Tijana postaje detektivka u štiklama koja istražuje – samu sebe.

Mlada pravnica i spisateljica Maja Sačer za sebe kaže da piše otkako je naučila slova, iako preciznije navodi dvanaestu godinu, kada za vrijeme uzbuna nije imala što drugo raditi u skloništu. U mlađim danima igrala se poezijom, a u ladici čuva i nekoliko neobjavljenih romana. Priče je dosad objavljivala u Vijencu, Zarezu, Republici i Knjigomatu. Prošle godine objavila je svoju prvu zbirku priča intrigantna naslova 'Božji grijesi'.

Knjige su osvojile:

Ines Santovac
Radmila Birač
Suzana Štrk

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.