Ljubav i seks ZNANSTVENO POJAŠNJENJE

Što u ženama budi osjećaj poželjnosti?

  • Autor: tportal.hr
  • 25.5.2012 11:46:49
  • 25.5.2012 10:03:06

Posljednjih je nekoliko istraživanja pokazalo da više od polovice žena ima seksualne fantazije u kojima su željene i muškarcima neodoljive

Vjerojatno ste i sami nebrojeno mnogo puta osudili (u sebi ili javno) golišave fotografije koje neke žene znaju dijeliti putem društvenih mreža. No ne možete ih kriviti jer, kako pojašnjavaju znanstvenici, za to su odgovorne neke poveznice u mozgu koje ih, slikovito rečeno, prisiljavaju da to čine.

'Ženu jako uzbuđuje kad vidi da je željena. Podaci pokazuju da način na koji žena doživljava sebe snažno utječe na njezinu seksualnu želju i uzbuđenje', ističe psihologinja Marta Meana, predsjednica Društva za seksualnu terapiju i istraživanje.

Posljednjih je nekoliko istraživanja pokazalo da više od polovice žena ima seksualne fantazije u kojima su željene i muškarcima neodoljive. Žene čak vrlo često maštaju da su striptizete ili haremske žene te da ih muškarci gledaju i da im se dive.

Kako pojašnjavaju znanstvenici, takvo ponašanje izazivaju određene kemijske poveznice u mozgu koje trenutno nije moguće pojasniti pa će biti potrebna dodatna istraživanja. Marta Meana kaže da je i bez posebnih istraživanja bilo vidljivo da se žene češće fotografiraju golišave, a sad znamo i zašto.

195758,194016,185305,190529
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više